selamün aleyküm dostlarim
baklava tarifini vermek istiyorum sizlere .
burdan tasimistim kendime ait siteme ama karisiklik da malesef silindi.
o yüzden tekrar paylasiyorum sizlerle
hamur icin
600 gr un
1 yumurta
3 cay bardagi süt
1,5 cay bardagi sivi yag
1 pk kabartma tozu
ic malzemesi
yaklasik 400 gr ceviz badem yada findik biraz iri cekilmis
2-3 yemek kasigi toz seker ve biraz tarcin
surubu
1 kg toz seker
1 litre su
biraz limon suyu
icine 200 gr eritilmis tereyag ve 1 cay bardagi sivi yag
acmak icin nisasta
yapilisi
hamur malzemesini hepsini karistirip yogurun ceviz büyüklügünde yaklasik 60 adet beze yapin üzerine nemli bez örtüp bir saat dinlendirin
daha sonra
bezeleri pasta tabagi büyüklügün de acip 10 gurup hazirlayin aralarina nisata serpistirip
10 tanesini bir seferde oklava ile acin .dilerseniz her on kata yada her yirmi katta ceviz serpistirintepsinin tabanini ve her katta aralari yaglamayi unutmayin
en üst kati bitirince dilediginiz sekilde kesip isitilmis 180 derecede kizarincaya kadar pisirin
hazirladiginiz surubu üzerine gezdirin (sekeri suyu ve biraz limon suyunu koyup önce karistirarak eritin yaklasik 20 dakika kaynatin )
serbet soguksa hamur sicak
hamur soguksa serbet sicak olmalidir
afiyet olsun
0 Kommentare:
Yorum Gönder
Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle