sis köfte eslinde polenta tarifimiz .
dün festivalde satisa sunulan polentayi görünce bu gün gönül rahatligi ile ekleyebilirim düsüncesini getirdi bana
toplumumuzda polenta fazlaca taninan bir lezzet degil .
cok doyurucu tok tutcu ve besleyici ben köfte ile beraber servise sunmustum siz köfteyi ayri polentayi ayri olarak uygulayabilirsiniz.
gerekli malzeme köfte icin
500 gr orta yagli kiyma
1 kuru sogan
yarim demet maydanoz
6 yemek kasigi galeta unu
1 yumurta
6 yemek kasigi su
1 yemek kasigi hardal
1 kahve kasigi silme kimyon
1 kahve kasigi silme kekik
1 kahve kasigi silme toz kirmizi biber
tuz karabiber
ister köfte ister balik isterseniz tavuk hepsine uyar polenta ;)
kalan polentaniz olursa bir gün sonra yaglanmis tepsiye elinizle bastirin üzerine biraz daha peynir dogru firina dilimleyerek servis yapin .
afiyet olsun
dün festivalde satisa sunulan polentayi görünce bu gün gönül rahatligi ile ekleyebilirim düsüncesini getirdi bana
toplumumuzda polenta fazlaca taninan bir lezzet degil .
cok doyurucu tok tutcu ve besleyici ben köfte ile beraber servise sunmustum siz köfteyi ayri polentayi ayri olarak uygulayabilirsiniz.
gerekli malzeme köfte icin
500 gr orta yagli kiyma
1 kuru sogan
yarim demet maydanoz
6 yemek kasigi galeta unu
1 yumurta
6 yemek kasigi su
1 yemek kasigi hardal
1 kahve kasigi silme kimyon
1 kahve kasigi silme kekik
1 kahve kasigi silme toz kirmizi biber
tuz karabiber
köftemiz icin kiymayi yogurma kabina aliyoruz sogani rendelemenizi istemiyorum cünki suyu kiymayi karartiyor
cok ince bir sekilde dograyalim .maydonozuda dogradiktan sonra ,yumurtayi kiralim icine. baharatlari tuzu karaboiberi ekleyelim güzelce yoguralim
avcumuzun dolusu harcimizi uzun köfte seklinde hazirlayalim ortasina sekilde görüldügü üzere tahta sisleri koyup yukaridan birlestirelim
bu sekilde tüm köftelerimizi hazirlayalim
isitilmis teflon tavada kizartip sicak bekletelim
polenta icin ocaga 4 su bardagi su koyup kaynatalim icersine tuz ve karabiber ekleyelim
bir su bardagi misir irmigini kaynayan suya karistirarak ilave edelim topaklanma olmasin
yaklasik 15 dakika karistirarak orta isida pisirelim suyunu cekip püre kivamini almali .kivamina gelince icersine 100 gr yakin tereyag parcasi koyup karistirmaya devam edelim
tereyaginida icine alinca üzerine bir su bardagi parmesan peyniri ekleyelim .(parmesan bulamassaniz kasar peyniride olur) biraz muskat rendesi karabiber ve dogranmis maydonoz ilave edin
ister köfte ister balik isterseniz tavuk hepsine uyar polenta ;)
kalan polentaniz olursa bir gün sonra yaglanmis tepsiye elinizle bastirin üzerine biraz daha peynir dogru firina dilimleyerek servis yapin .
afiyet olsun
Polenta istiyorummm:)) ellerine sağlık
YanıtlaSilcan canım seni özledim sarıldım hasretle
canım bak ben ne yaptım :))
hazır evdeyken Sevil'i yazayım dedim:))
ama taslağa alışık değilim ya hepsini yayınladım:))
sırayıda karıştırdım:)) düzenledim ama bilmem:))
çok hoş gözüküyorrr...
YanıtlaSilpoelntayi ilk ve son :) kez THY ile seyahat ederken yemistim. sonra arastirmistim nedir diye, Italyan sanirim. degisiklik seven misafirlere yapilabilir. tarifi denenecekler listesine aldim!
YanıtlaSilRabbim nasip ederse ne güzel yemekler yiyeceğim :)
YanıtlaSilİnşallah AMİN!!!
tek kelimeyle bayıldım canım...
YanıtlaSilellerine sağlık...
ELLERİNE SAĞLIK TATLIM MÜKEMMEL OLMUŞ.
YanıtlaSilALDIM MİSSSSSSS.
MaşaALLAH ne marifetlisiniz.
YanıtlaSilEllerinize sağlık harika ve çok lezzetli görünüyor.
Of ki ne of ellerinize kollarınıza sağlık,bu tarife bayıldım ve mutlaka ama mutlaka deneyeceğim. Çoooook teşekkürler, kocaman sevgiler ;)
YanıtlaSilMısır irmiği bulmak kolay mı acaba Türkiye'de. Hiç rastlamadım ama araştırmakta fayda var. Çok beğendim bu tarifinizi de. Elleriniz dert görmesin :)
YanıtlaSilsevgili deniz hos geldin bloguma ve gönlüme .iltifatlarin icin cok tesekkür ederim Allah razi olsun
YanıtlaSilben bulabilecegini düsünüyorum .büyük marketlere bakmani tavsiye ederim
sevgiler