hayirli bir hafta dileklerimle dostlar
hemen tarif diyorum cünki tembellik yaptim bu gün sabahtan herseyi bir kenara birakip esim ile film seyrettim :) ve hersey beni beklemekte su an ziyaretcilerimi eli bos göndermemek icin tarifimi ekleyip öyle baslayayim islerime dedim
zeytinyagli enginar var bu gün ;) ama detaylar yine yok cok özür dilerim :(
malzeme
6 adet orta boy enginar
2 orta boy havuc
3 orta boy patates
150 arpacik sogani (yoksa 2 adet sogan kullanabilirsiniz)
yarim su bardagindan biraz fazla zeytinyag
1 bag taze dereotu
1 bardak dolusu bezelye (konserve )
1adet limonun suyu enginarlari bekletme suyunu kullanilacak
2 kahve kasigi seker
yarim limonun suyu (yemege eklenecek )
tuz
yapilisi
enginarlari temizlemeye baslamadan evvel derin bir kabinizin icersine su ile doldurup icersine limonu sIkIn
kabuklari biraz sulu birakin bununla enginarlari ovacagiz
enginarlari saplarindan kesin tüm kabuklarini enginarin dibi kalincaya kadar temizleyin ortasindaki tüylü kismi kasik yardimi ile cikarin .
hemen limon kabuklari ile ovusturup hazirladiginiz suya atin .
onlar beklerken patatesleri soyup bir dis sarimsak boyun da dograyin .havuclari da kaziyip ayni ebatta dograyin .
arpacik soganlarini soyup temizleyin .
tencereye sap kisimlari alta gelecek sekilde enginarlari dizin üzerine
havuclari ve arpacik soganlarini koyun. derotunu dograyin sekeri ve tuzunu ,ve zeytinyagini ekleyip üzerine yarim limonu sIkIn enginarlarin hizasina gelecek kadar su ilave edin .
tencerenizin kapaginin altina firin kagidi koyup, kapagini kapatin . (hava alip kararmamasi icin )
orta isida enginarlar hafif yumsayincaya kadar pisirin ,en son patatesleri ve bezelyeyi ilave edip onlarda yumsayincaya kadar ocakta birakin.
pisince tencerenin kapagini acmadan sogumaya birakin
servise sunarken tabaga enginarlari dizin , cukur kisimlarina sebzeleri paylastirin hafif suyundan gezdirip
servise sunabilirsiniz
afiyet olsun
Not :
enginar yapraklarini atmamanizi tavsiye ederim .pahali bir sebze ziyan olmamasi gerek
ilerleyen tarihlerde tarifi verecegim ama fikir olmasi acisindan kusbasi et ile salcali yada terbiyeli yemegini yapabilirsiniz yapraklarini dislerinizle siyirarak yiyebilirsiniz hem zevkli hem lezzetlidir
yada haslayip yaninda zeytinyag ve limon karisimi koyup cerez niyetine tüketebilirsiniz
sifasi ise sayilmayacak kadar coktur enginarin senede bir de olsa tüketin
Dualara talibim dostlar
CANIM SELAMÜN ALEYKÜM
YanıtlaSilBENDE KAÇ GÜNDÜR NERDE BU ENGİNAR TARİFLERİ DİYORDUMKİ KARŞIMA ÇIKTI
ELLERİNE SAĞLIK
ELLEERİN DERT GÖRMESİN
harika bir görüntü ve harika bir sunum canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilElinize sağlık,enginara bayılırız..
YanıtlaSilbu yemeği pek sevmem :(
YanıtlaSilama çok faydalı bir sebze yemeği olduğunu biliyorum...
yemem lazım bun da biliyorum ...
ama gel görki yiyemiyorum :(((
ellerine sağlık canım...
Aleyna aleyküm selam seyyahim hosgeldin
YanıtlaSilmutfaga buyrun .tesekkür ederim canim
mehtap bizde cok severiz .tesekkür ederim
sirinem .sifasi icinde olsa birkez yemek gerek canim öyle düsün
hepinize sevgiler
işteeeee inan ki sevdiğim yemeklerde ilk beş'te.
YanıtlaSilveeee bi deeee enginarlı baklaaaaa.
:)