ister sicak, isterseniz soguk fark etmiyor . ister köfteli, ister sade.
bildigim bir sey var ise bürüksel lahanasinin müptelasi bu tariften sonra cok olacak okadar eminim .
malzeme
1 kg bürüksel lahanasi
1 büyük bas kurusogan
yarim cay bardagi sivi yag
2 yemek kasigi elma sirkesi
tuz karabiber biraz muskat rendesi ve sarimsak tozu
patatesli köfte icin
400 gr orta yagli kiyma
1 kurusogan
1 yumurta
1 kahve kasigi tepeleme hardal
1 silme kahve kasigi kimyon
yarim bag maydanoz
2 büyük patates
tuz karabiber
köfteleri kizartmak icin bir miktar sivi yag
öncelikle lahanalarimizin baslarini kesip, üzerindeki yapraklari bir iki kat temizliyoruz
hemen yikayip dogur firina girebilcek bir tepsinizebosaltiyoruz
teflon olursa en alaaa olur
yanina sogani iri olarak piyazlik dogruyoruz . üzerine yagi, tuz ,sarimsak tozunu ,karabiberi serpistiriyoruz
biraz his edilir derecede olsun ki icine islesin .
muskati da öyle. ama muskati sakin cok kacirmayin his edin ama damaginiza gelmesin fazlaca o tat .acilastirir
cevizini kullaniyorsaniz rende de üc dört kez sürtmeniz kafi
resimde görüldügü üzere firin kagidini yanlardan hafif acik kalacak sekilde kesip tepsimize kapatiyoruz
neden böyle kesiyoruz ??
buhardan su olusmamali tepsimizde ama yanmamali lahanalarimiz
isittigimiz 230 derece firinda 30 dakika kapali pisirelim.
bir 10 dakika kadar da üzeri acik olarak kizarmalarini saglayalim .
bir iki kez karistirmaliyiz
onlar piserken firinda, biz köftemizi hazirlayalim .
bir kaba kiymayi koyalim üzerine sogani ve soydugumuz patatesleri rendeleyelim .
üzerine yumurtayi kiralim.
maydonozu dograyip tuz karabiber ve hardali ekleyelim .elimizle karistiralim
bürüksel lahanasi büyüklügünde köfteler hazirlayalim
ben dondurma kasigimi kullaniyorum köfte de
hepsi ayni miktarda ve ayni büyüklükte oluyorlar
elleriniz kirlenmeden ve seri bir sekilde kizartirken yaga birakiyorsunuz köftenizi
bütceniz müsait ise alin bu kasiklardan boy boy .yeri geldikce nerelerde kullandigimi yazarim :)
cok derin ve büyük olmayan orta boy bir tencerede hemen kizartalim köftelerimizi
tencerenin büyüklügü fazla yag kullanmayi gerektirir
gerek varmi yok ;)
lahanalarimiz pisti firindan aldik hemen üzerine sirkemizi gezdirdik, tepsiyi söyle bir salladik
sirke her yerine ulasti ardindan köfteler üzerine tatlar bir birini buldu
sükürler olsun
hamd olsun Allemlerin Rabbine dogru sofraya yok beklenenlermi var olsun ilikda cok güzel
yanina ne lazim kizimin aski yineee makarna :)
ama cok yakisiyor canim
Afiyet olsun dualariniza talibim dostlar
sizi seviyorum yorumlarinizi okumak mutluluguma mutluluk katiyor
iyiki varsiniz
unuttum sonradan ekleyeyim dedim
her iki tarifte kombinleme de bana ait dostlar
ilham geldi ;)
ayyy çok güzel görünüyorlar...
YanıtlaSilçok beğendim....
ellerine sağlık canım...
adını sen koy demişsin :))
bende koyuyorum: sebzeli köfte..............
hem brüksel lahanası hem patatesli köfte yanyana ha.
YanıtlaSilhepsini çok seviyorum.
yanında makarna da evet iyi gider doğru.
hah haaaa brüksel köftesi.
:)
sagol sirinem .
YanıtlaSilsöyle alisilmadik birsey koyalim sirinem .
hadiii yorumu ilk sen yazdin senin olsun isim koymak
su an aklima ne geldi biliyormusun
sirin köfte koyalimmi ??
Bruksel bloom olsun adi noooolur...
YanıtlaSilCok yogundum bugun yine..gec geldim eve :(
Sarildim!!!..
sebzeli köfte .
YanıtlaSilbrüksel köfte
brüksel bloom .
diyecegim yokmu arttiran ;)
seviyorum sizi canlarim
Markete gittigimde bu mini lahanalari görür ama nasil pisirildigini bilmedigim icin ic cekerek yanindan uzaklasirdim.sayende en kisa zamanda alip denicem.Ama köftelerini patatessiz sade yapicam.patatesli ugrastirir gibime geldi.kedi ulasamadigi cigere mundar dermis : ) ellerine saglik nur yüzlü ablam.
YanıtlaSilHayırlı akşamlar, öncelikle ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Hamd olsun daha iyiceyim. Tatifiniz çok güzel olmuş inşaallah ilk fırsatta deneyeceğim. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
ellerinize saglik
YanıtlaSilCok guzel tariflerin inan Arada kaciriyorum o kadar hizli ve beceriklisinki tarifleri pespese siraliyorsun Allah nazarlardan korusun seni:-)
YanıtlaSilÇok şeker olmuşlar, mini mini. Brüksel lahanası köfteyle iyi uyum sağlamış olmalı. Ellerin dert görmesin. Bazı yazılarını kaçırdım sanırım umarım yanan elin iyileşmiştir.
YanıtlaSilSevgiler. İyi bayramlar aynı zamanda :)
ellerine sağlık ablam yine ımmm diye baktım kaldım ekrana :) isimsiz bile kabulümdür bu lezzet :) hayırlı bayramlar diliyorum tüm sevdiklerin ile birlikte :))öpüyorum..
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilMübarek kurban bayramınızı en içten kalbi duygularımla tebrik ederim. Bu bayramda kalplerimiz sevinçle dolsun, sağlık ve huzur bizimle olsun, bütün acılarımız unutulsun, sevdiklerimiz hep yanımızda olsun, yaptığımız ve yapacağımız tüm dualarımız kabul ve makbul olsun. Kurban bayramınız kutlu olsun.
AH BENİM HAMARATIM
YanıtlaSilBU NE KADAR DEĞİŞİK BİR TARİF BÖYLE
ELLERİNE SAĞLIK
ELLERİN DERT GÖRMESİN
merhaba tarifinizde firindan cikan lahanalara niye sirke atiyoruz onu anlamadim suan lahanalarim firinda tesekkurler tarif icin
YanıtlaSilmerhaba
Silfirindan cikan lahanalara eksilik vermek icin sirke katiyoruz .
ilave edip tadinca fark edeceksiniz lezzetinde
sevgilerimle