es selamü aleyküm dostlar .bir iki günlük bir ara verdim öyle uzun uzadiya yazmayacagim nedenlerini .
basinizi sisirmek istemiyorum ve
su an kizimin misafiri var. o sebeble yazimi kisa tutuyorum iki kücük cekirge yanimda, durmadan bicirdiyorlar konsantre olmakda zorlaniyorum ama yazmakda israr ediyorum düsündüm belki pazar gününe yetistirirsiniz tarifi .hem cocuklarin hemde büyüklerin zevkle yiyebilecegi bir lezzet
tarif bana ait dostlar
malzeme
hamuru icin
4 yumurta
250 gr toz seker
1 su bardagindan bir parmak eksik siviyag
yarim su bardagi portakal suyu
350 gr un
1 pk kabartma tozu
2 kahve kasigi kakao
1 avuc dolusu dogranmis ceviz
üst karamel malzeme
3 adet büyük elma
yarim bardak toz seker
yarim bardak portakal suyu
yarim cay kasigi tarcin
tavaniza sekeri koyun orta ateste yavasca erimesi icin birakin .o erirken hemen elmalari soyup cekirdeklerini cikarin iri olarak dilimleyin .
iki parmak kalinliginda olmasi yeterlidir
kenarlarindan erimeye baslayip hafif kahverengi olunca sekerimiz portakal suyunu ekleyin tarcini serpistirip kaynamaya birakin sakin karistirmayin kaynayinca elmalari icine birakip bes dakika orta ateste pisirin pisince kenara alin
kelepceli 26 cm yuvarlak kalibiniza yagli kagit serip kelepcesi ile sabitleyin
kagidi kenarlarlarinda bu sekil birakin olur da karamelin akmasini biraz önler .
biz önlem olarak yinede kalibin altina tepsi koyacagiz
kalibimiza elmalari resimdeki gibi yerlestirelim
karameli tavada kalsin üzerine sürülecek daha sonra
hamuru hazirlamak icin mikserinize yumurta ve sekeri koyup bir kac dakika cirpin .
üzerine siviyagi ve portakal suyunu ekleyin
en son elenmis un ve kabartma tozunu ekleyip karistirin hamurun 4/3 dizdiginiz elmalarin üzerine dökün kalan hamurunuza kakaoyu karistirip
kaliptaki hamurunuzun üzerine gezdirin dogranmis cevizleri serpistirip önceden isitilmis 180 derece firinda kalibi bir tepsiye koymayi unutmayin hemen firina pismeye birakin
yaklasik 70 dakika dikkat edin üzeri yanmasin kürdan ile kontrol edelim
pisen kekimizi firindan alip cemberini bir bicak yardimi ile kaliptan kurtaralim ama cikarmayalim cemberini
saklama kabina ters cevirelimpastamizi
cemberi tam cikarmadan yavasca kagidi alalim kekimizin üzerinden .
daha conra cemberi cikaralim bu islemi yapmak icin asla sogumasini beklemeyin
yoksa kagitli kek tüketmek zorunda kalirsiniz
tavamizda kalan karamelimizi elmalarin üzerine gezdirip kasik yardimi ile heryerine ulasmasini saglayin kavrulmus badem yapraklari ile süsleyebilirsiniz ben yarisina yaptim yarisina yapmadim malum kizimda yesin istedim
soguyunca dilimleyip servise sunabilirsiniz .
dualariniza talibim afiyet olsun canlarim
of ablacim yine döktürmüssün nefis görülüyor ellerine saglik.
YanıtlaSilbende bloguma tarif ekleyemiyorum bayadir hic firsatim olmuyor ama napalim 4 cocukla ancak bukadar yürüyor pasasofram:)
Üff yaaa bu kadar mı güzel olur bir pasta ? :)
YanıtlaSilO güzel ellerine, canına sağlık bir tanem..Maşallah barekallah...
Ellerine sağlık canım benim,elin nasıl oldu? özlemimsin ya ben çok özledim sizi nasıl yapsak ki, Almanyaya kaçak mı gelsem ne :))
YanıtlaSilPastan tam benlik olmus, ellerine saglik melekcim,ilk firsatta deniyecem insaallah.Selam ve dua ile. firdevs
YanıtlaSilBAYILIRIM BEN BUNA HADİ BENİ YORMA ARKADAŞIM
YanıtlaSilBÜYÜK BİR DİLİM KES GÖNDER BANA
ELLERİNE SAĞLIK
ALLAHA EMANET OL
Pasam masAllahin var senin ;)
YanıtlaSilaynurum sagol bacim
kugum hamdolsun biraz daha iyi sen gel ben saklarim seni .bende özledim
firdevsim dilerim yapinca beyenirsin bacim
seyyahim iste posta ile göndereyim ama yolda bozulur iyisimi sen buraya gel
ah hepiniz burada olsaniz ne güzel olur
iyiki varsiniz canlar
Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
offf.bayıldım.harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilIyi pazarlar,ellerinize saglik harika gozukuyor emini tadida cok guzeldir. Bugun esim cocuklari disariya cikartip gezdirirken ben de bu keki yapabilirim supriz olarak:)))icine ceviz yerine findik koyarim.Tesekurler:)
YanıtlaSilÇok memnun oldum ablacım :)
YanıtlaSilTekrar hayırlı pazarlar, Allah razı olsun...
ne guzel olmus,elma.mevsimi simdi.elmalari degerlendirmek icin degisik bir yol.
YanıtlaSilYine şahane bir tarif ellerinize sağlık!Portakalım yok olsaydı hemen mutfağa girip deneyecektim ama bekleyeceğim artık ne yapalım:)
YanıtlaSilNe kadaaaa guzel olmus!...
YanıtlaSilBittimmmmm cok cok guzel ellerine saglik ablam ariycam simdi :)
güzel lezzetli görünüyor yanik ellemi yaptin bunuda uyuzzz. senin yaptigin pastalara nazaran biraz daha kolay görünüyor.kalan elmalari degerlendirmek icinde güzel yapabilirim firsat bulabilirsem insALLAH..
YanıtlaSilYine her zaman ki gibi nefis olmuş.
YanıtlaSilTam elma mevsimide başlamışken mutlaka denemek lazım, ellerine sağlık.
Bu nasil bir l ezzet böyle ellerinize kollariniza saglik afiyetler olsun size!sevgiler...
YanıtlaSilGörün muhteşem,lezzetide öyledir eminim..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Kocaman sevgiler.
elma elma güzel elma söyle bana bundan güzel tatlı var mı bu blog aleminde :)
YanıtlaSilellerine sağlık ablacımmmmm :)
ablacım pastanı hazırladım ve paylaştım bloğunda,
YanıtlaSilçok lezzetli oldu,çok teşekkür ediyorum,
kocaman sevgilerimle...
sevgilerimle
YanıtlaSilcanim benim hemen bakmaya geliyorum .
ellerine saglik cok sevindirdin beni kucakliyorum muhabbetle
Ellerinize sağlık...Ne kadar güzel gözüküyor..
YanıtlaSilElma ve malzemem tamam. İş yapmaya kalıyor. İzninizle en kısa zamanda yapmalıyım. Ellerinize sağlık. : müthiş güzell.
YanıtlaSilellerinize sağlık karamelin yarısı pişmeden yarısı piştikten sonramı kullanılacak tşk ederim. ebru
YanıtlaSilelmalari tabana yerlestirdikten sonra tavamizda kalan karameli pastamiz pistikten sonra parlaklik vermesi icin sürüyoruz
Silben tesekkür ederim sevgilerimle