es selamü aleyküm dostlar .
müslüman aleminin hicri yilbasisi mubarek olsun .yürekler buruk acilar tarifsiz gazze perisan .
uzaktan seyretmekle yetiniyoruz .yeyip icip yapip temizleyip giyip gezip tozup uyuyup kalkip yasiyoruz
cünki biz yasamiyoruz o acilari aciyi bagrinda hisseden din kardeslerimiz .
elden ne gelir bilmiyorum ama yürekten dua gelebilir dualarimiz din kardeslerimiz icin olsun
yarin mizan da bari dua ettik sizlere diyebilelim .
yukaridaki kareye hic uymadi bu yazdiklarim biliyorum bu ne perhiz bu ne lahana tursusu denilir
gaye yanlizca eli bos göndermemek buradan sizi .
acilar yanlizca yasayana mahsustur dostlar .
tarife geciyorum ben
okudugum kitabimin arasinda buldum tarifi ne zaman yazdigim mechul
malzeme
12 tane baklava yufkasi
1 cay bardagi siviyag
8 yemek kasigi galeta unu
8 kasigi pudra sekeri
&
ic malzemesi
4 büyük elma
6 yemek kasigi seker
yarim su bardagi kuru üzüm
1 cay kasigi tarcin
1 kahve kasigi nisasta
4 yemek kasigi su
üzerine serpmek icin pudra sekeri
ve yaprak badem
elmalari soyup dilimleyeleim ne ince nede kalin olmali üzerine sekeri tarcini üzümü koyalim acakta seker eriyinceye kadar karistirarak pisirelim dibini sarmaya baslayinca elmalar pismis oluyor zaten
üzerine nisasta ve suyu bir kapta ezip elmalara ilave edelim karistiralim bir iki kez cevirelim ocaktan alip ilimaya birakalim
yufkanin bir tanesini tegaha serelim üzerine firca ile bir miktar sivi yag sürelim
üzerine bir yemek kasigi galeta unu serpistirelim bir yemekkasigi pudra sekerini de eleyelim galeta ununun üzerine
sonra bir yufka daha serip onuda yaglayalim tekrar bir yemek kasigi galeta unu ve pudra sekeri serpelim ücüncü yufkayi üzerine serelim onu tek yaglayalim galeta unu serpmeyelim
enine üce bölelim
harcimizdan bir bucuk yemek kasigi koyalim her bir seride
resimde görüldügü üzere ücgen bir kez kapatalim
ayni sekilde kivirmaya devam edelim muska sekli oluyor
katlamaya devam ederek seridi tamamlayalim
yagli kagit serilmis tepsiye koyalim .
geri kalan yufkalara ayni sekilde yaparak yufkalarimizi tamamlayalim
üzerine sivi yag sürüp yaprak badem serpistirelim
isitilmis 180 derece firinda kizarincaya kadar pisirelim firindan alip üzerlerine pudra sekeri serpelim
soguduktan sonra servise sunabilirsniz
afiyet olsun .dualariniza talibim dostlar hayirli cumalar
haklısın sölediklerinde.
YanıtlaSilelmalı turta ve kurabiye severim.
eh herhalde bunu da severim.
muska böreği biliyom börekçilerde yediğim oldu.
ama elmalı yine senin buluşun olsa gerek.
:)
sa. Sizin de Hicri yilbasiniz kutlu olsun ins. Cok lezzetli bir tarife benziyor. Ellerinize saglik.
YanıtlaSilNe denir bilemiyorum.
YanıtlaSilBoğazım düğüm düğüm...
Bende blogumda sırf oradaki kardeşlerimiz için birşeyler yazmak istedim lakin susmak bazen daha büyük bir tepki oluyor diye yazmadım bu seferlik...
Rabbim cümlesinin Yar ve Yardımcısı olsun.
Kafirlerin her türlü zulmunü, başlarına geçirsin İnşaAllah!
Sıkıntıda olan tüm müslüman kardeşlerimize sabır güç kuvvet versin, feraha erdirsin cümlesini...
Tarif gerçekten mükemmel ablacım.
Ellerine yüreğine sağlık.
Rabbim, yüreklerimizi son nefesine kadar yolunda daim kılsın İnşaAllah...
Nefis nefis nefis.
YanıtlaSilNe yazılabilir başka
Ellerinme sağlık
Sevgiler
Harika görünüyor! Elmalı tatlılara bayılırım. Ama şu muska şeklini hiç beceremiyorum ben. Bir yerden sonra karıştırıyorum hep :)
YanıtlaSilÇok çok lezzetli olmalı. Ellerin dert görmesin.
Gazze, Suriye,Mianmar...:((( YaRabbi medett...
YanıtlaSilEllerine canına sağlık, muskalar da pek güzel..
Merhabalar, Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Hayırlı cumalar diliyor lezzet dolu bir hafta sonu temenni ediyorum.
YanıtlaSilSaygılar.
MaşaALLAH ne marifetlisin :)
YanıtlaSilKuzum sanada :)
YanıtlaSilellerine sağlık baklava hamuruna çok yakışır ben rulo yapıyorum buda çok hoş.
Aldım bir tane yeşil çayımın yanına:)
Canımmmmmmmm Ellerine kurban olduğum, Nede güzel yaratmış yaradan, hem huyu hem yüzü hem hüneri şükür şükür böyle dosta can kurbannn.
YanıtlaSilkahvaltı yapmadan bunu denemeye koşuyorum.
YanıtlaSilsabah sabah insan börek çörek görür, benim gördüğüm şeye bak(:
yüreği güzelim biz biliyoruz ne perhiz ne lahana turşusu dermiyiz hiç ya, keşke hepimiz böyle duyarlı olabilsek ...
YanıtlaSilellerine sağlık nefis olmuş şeker ablam yine :)
Ellerine sağlık güzel görünüyor .... :)
YanıtlaSilmerhaba melek hanım,
YanıtlaSilsitenizi yeni keşfettim, çok güzel tarifleriniz var, ellerinize sağlık, sevgiler...
cok guzel tarifler elinize saglik ,,elmali citir muska yi deniycem goruntu cok guzel sonucunu yazarim yine.. :-)
YanıtlaSil