hayirli bir gün dileklerimle geldim.hava buz gibi elim ayagim donuyor üsüyorum
gönlüm yorganin altina girip, bir fincan kahve ile kitaplara gömülmek istiyor.
lakin gündelik yasam müsade etmiyor bu arzuma
son günlerde zorlarim var dua buyrun .
verimim düstü farkindayim .Rabbimin müsadesiyle
inaniyorum ki dualarinizla düzelecek
tarifimize gelince resimler özentisiz ama lezzete güvendigim icin tereddüt etmedim eklemeye
tarifimiz ricotta peyniri bizim tabirimizle lor peyniri .
alisilmis lor peynirinden farkli kremamsi lezzeti ile damaklarda sölen olusturacak
1,5 litre süt
400 ml krema
3 yemek kasigi limon sirkesi
2 cay kasigi tuz
tenceremize sütümüzü koyalim üzerine kremayi bosaltalim
tuzu sirkeyi ilave edip ocaga koyalim
ocakta bir iki tasim karistirarak kaynatalim
kaynamaya baslarken peynirimiz olusmustur zaten ;)
ocaktan alip bes dakika daha bekletelim. kepceyle
cok sIk bir elege bosaltalim birakalim suyu süzülsün iyice
elegin sIkiIigini görmeniz icin cektim bu kareyi yoksa peyniriniz akar gider
yoksa sayet böyle bir elek beyaz bir tülbent kullanabilirsiniz
karabiberi cok severim. peynir toplarimin bazilarini taze dövdügüm karabiber ile kapladim
lezzet müthistir kis günlerin de icinizi isitmak icin harikadir
taze dogranmis maydanoz ,toz kirmizi biber cörek otlari ve susama batirarak cesitli lezzetler elde edebilirsiniz
yukarda bir kare varki siddetle tavsiye ediyorum peynirinizsin özerine bal gezdirip ceviz eslinde servise sunabilirsiniz .
pastalarda kullanmak icin yapacaksaniz peynirinizi tuzu az koymanizi tavsiye ederim .
sirke yerinede alerjisi olanlar limon kullanabilirler
yada limon tuzunu biraz suda eritip ekleyerek yapabilirler
careler tükenmez Allahin izni ile
Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık:)
YanıtlaSilEs selamu aleykum Sevgili Allahneverdiyse...blogunuzu yeni izlemye basladim,guzel tarifler paylasyirosunuz,emeginize saglik..
YanıtlaSil2 sorum olacakti cevaplandirirasaniz cok mutlu edersiniz beni...Bu krema dediginiz,Crème fraîche mi?Sut pastorize yani marketden alinan kutu sutte ola bilir mi? Yagliligin prozenti ne kadar olmali?Selamet ve saglicakla...
Ne kadar zarifler maşaAllah.
YanıtlaSilPeynir delisiyimdir ama tuzsuz olması münasebetiyle yiyemiyorum bir türlü loru :(
Ama seninkiler tuzlu olduğu için ve iştah kabartan cinsten oldukları için asla hayır diyemem.
Emeğine yüreğine sağlık ablacım.
Baki muhabbetlerimle...
ablam sen çok marifetlisin...
YanıtlaSilbayılıyorum yaptığın herşeye :))
bu peynir toplarını da çok sevdim...
ve özellkle peyniri kendin yapışın muhteşem...
keşke Türkiye de olsaydın :))
ellerine sağlık ablam...
hepsi de çok güzel görünüyor, ellerine sağlık ablacım
YanıtlaSilBurda fransa'da bulamayipta kendim yapmistim, guzel oluyor :) Seinde ellerine saglik canim
YanıtlaSilve aleyna aleyküm selam sevgili hilal .
YanıtlaSilbu peynir normal dayanabilir sütle olur yag orani 3,5
kremadan kastim normal sivi kremadir schlagsahne
cremfraîche cok farkli birsey
gisi
bahar
eflatun
bahar hepiniz sagolun canlarim
iyiki varsiniz yoksa yaptiklarimin ne kiymeti kalir
sirinem sagol bitanem
YanıtlaSilinsAllah bir gün oda olur .
yan yana olmasakta arada bir bulusuruz
sarildim sirinem
okadar güzel seyler yapiyorsunki imreniyorum ve cok hevesleniyorum :) yine güzel görünüyor ve lezetli ellerine saglik ve eminimki sofralara renk katacaktir
YanıtlaSilMein Blog/Blogum
Rabbim,gönlüne,ömrüne,günlerine, sağlık,sıhhat,afiyet versin Meleğim..
YanıtlaSilBen de öyleyim desem,şöyle kıvrılıp evimin en kuytusunda, sarıp sarmalanıp yorgamına,alıp elime kitaplarımı okumak,okumak istiyorum..
Ama varsa yoksa dünya telaşları :(
Ne zaman bitecek bilemedim ki ben:(
Sağlık olsun,ne diyelim..
Peynir topların çok nefisler,çok güzeller..
Ellerine,emeğine sağlık..
Muhabbetle..
Aleyküm selam sevgili arkadaşım ellerine sağlık yine döktürmüşsün.Ben loru ballı cevizli daha çok seviyorum.Ama loru hazır alıyordum, tarifi yazdım.İnşAllah artık kendim yapacağım...Sevgiler
YanıtlaSilSüper görünüyor, maşaALLAH ne marifetlisin :)
YanıtlaSilEllerine sağlık.
çok nefis görünüyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
YanıtlaSilben bu tabağı aldım.
Yeni hicri yılın hayırlara vesile olsun.
harika olmuş bunlar yaa görüntüsü çok güzel tadı da nefistir ellerinize sağlık
YanıtlaSilharika bir tarif :)elinize emeğinize ve paylaşımınıza sağlık
YanıtlaSilsoğuk ha.
YanıtlaSilburalara sonbahar bile daha doğru dürüst gelmedi.
lor peynirini, domates, yeşil biber ve zeytinyağı ile severim.
çingen pilavı deniyor.
kahvaltılık.
:)
resimler özentisiz mi düşüp bayılcam şimdi ama :)))
YanıtlaSilsüper görünüyorlar ablacım ellerine sağlık,ya umarım iyisindir ya aklım kaldı, dualarımız herzaman seninleki zaten :) hadi mutlu hafta sonların olsun ...
çok güzel ve lezzetli görünüyorlar, yalnız sormak istediğim bir şey var bu limon sirkesi dediğiniz bildiğimiz limon tuzumu yoksa elma sirkesi gibi sıvı halde satılıyormu (cehaletimi mazur görün, ilk kez duydum limon sirkesini) sitenizi takibe aldım, bende beklerim :D
YanıtlaSilNe zaman süt kesilse üzülmek yerine sevinesim tutar :) Lor peyniri çok güzel olur gerçekten. Ama içine krema katmak aklıma gelmemişti. Akıl küpüm benim:)
YanıtlaSilTuzsuz peynirle Elazığ'ın meşhur peynirli (şekerli)ekmeğini de yapabiliyoruz :)
Marifetli cadi hosgeldin
YanıtlaSillimon sirkesi bildigimiz sirke canim limon tuz degil
cok tesekkür ederim bende iadeyi ziyarete geliyorum insAllah