hayirli aksamlar dostlar .
hayir salata degil tarifim dün bayat ekmekleri degerlendirmek adina yaptigim salata kitirlari .
paylasayim dedim belki ilginizi ceker .cekmelide cünki ekmek israfi had safhada .
ac onca insan varken ekmeklerin cöpe gitmesi ne acidir .
yapin degerlendirin canlarim özellikle cocuklar cok seviyor
malzeme
12 dilim ekmek tarttim yaklasik
500 gr geldi ben yari cavdarli ekmek tüketiyorum ince dilimlenmis olmali
yarim cay bardagi zeytinyag
1 kahve kasigi tuz
1 kahve kasigi toz yemeklik kirmizi biber
1 kahve kasigi kekik
1 cay kasigi ! kisnis
1 cay kasigi kimyon
2 cay kasigi dolu dolu sarimsak tozu
1 cay kasigi karabiber
ekmeklerimizi resimde görüldügü üzere karelere keselim cok büyük olmamali
firinimizi alt üst ayarinda 230 dereceye isinmaya birakalim
hepsini büyük bir kaseye koyalim
en üstüne tüm baharatlari serpistirelim tuz karabiber dahil
yagimizi üzerine yavas yavas gezdirelim ve kabimizi sallayarak alt üst edelim
10-15 defa sallayin elinizle karistirmayin,ki ekmekler ufalanmasin
yagli kagit serilmis firin tepsisine dökelim ve üst kata sürelim
yaklasik 20-25 dakika kizartalim
kizaran ekmeklerimiz hazir salatalara corbalara serpistirmek üzere sizleri bekliyor
agzi kapali kaplarda saklayabilirsiniz uzun süre tazeligini muhafaza edecektir .
yeri gelir cocuklariniza verin yada kendiniz atistirin
cips yerine ;) midenin suyunu alir acligi bastirir
ben normal salataya kullandim yaptigim gün haliyle resim o oluyor .
hadi birde salata sosu vereyim lezzet ikiye katlansin .
yesil salatalariniza cok yakisacaktir
4 yemek kasigi mayonez
2 yemek kasigi sirke
4 ymek kasigi su
1 kahve kasigi hardal
2 adet kücük kornison tursu
hangi kurutulmus yesilligi seviyorsaniz mesela
nane dereotu maydanoz ama kuru olmali ben hepsinden birer tutam attim
tuz karabiber
yapilisi ise
tüm malzemeyi kisa bir süreligine el blendirindan cekin hepsi bu
salataniza döküp servise sunun
tarifler bana ait afiyet olsun dostlar dualara talibim
Bayılırım bu kıtırlara ablacım.
YanıtlaSilBizde özellikle çorbalarda bu yöntemle yapıp tüketiriz.
Ellerine emeğine sağlık.
Halis muhabbetlerimle..
Yüreğinize sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel bir tarif olmuş bayat ekmekler için.Gerçekten de okadar çok ekmek israf ediyoruz ki..Allah yardımcımız olsun.
Abla bisey diycem..
YanıtlaSilBen bunlari corbama koyam mi?..
Olur demi?..
ZEBRAMI GORDUN MUUUUUUUUUUUUUUUUU???????????????
Kiskanma ama aaaaaaaa olmaz oyle hased etmek abla kardes arasinda :pPp
SEVIYORUM ULEEEYYYNNNN :)))))))))))))))))
elelrinize saglik harika gorunuyor :))
YanıtlaSilbizim turk kadinlarin ne kadar emektar
olduklarini boyle blog geze geze
goruyorum :)) ellerinize saglik afiyet olsun
çok tatli bir blogunuz var
bu arada bana da beklerim efendim
hayirli aksamlar size
dondurucuda biriktirir sonra keser kese fırına atarım bende. yağlı baharatlı bekleyince güzel olmaz diyip yapmadım hiç sade fırınladım. Ellerine sağlık ablam öptüm.
YanıtlaSilBu tarifi deneyeceğim. Ben de artan ekmekleri fırına atarım çorbalara koymak için. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilkurutulmuş ekmekleri çok severim...
YanıtlaSilhem çorbada hem salatada.......
mükemmel bir lezzet...
elleirne sağlık canım...
Uff biri bana böyle salata yapsın her gün yerim.
YanıtlaSilSalatayı çok seviyorum ama yapımına çok üşeniyorum.
harika görünüyor, ellerine sağlık ve afiyetle yiyin :)
Bu kıtırları çorbada çok seviyorum ama en kısa zamanda salatayada karışacaklar inşaAllah..
YanıtlaSilEllerine sağlık tatlı dillim..
offffff ooooffff ooofffff ne kadar
YanıtlaSilguzel gorunuyor off aksam aksam
istahim kabardi ellerinize saglik
afiyet bal seker olsun bende sizi
seve seve bloguma beklerim iyi aksamlar
bu tam benlik ama yaaaa :) şu saatte hiç olmadı ablacım ya :(
YanıtlaSilellerine sağlık olsun,afiyet bal şeker olsun bitanesiiii :)