Es selamü aleyküm dostlar dilerim iyisiniz hepiniz .
bakiyorum yüzünüzü burusturdunuz. belki de tiklamadiniz bile kapuska ismini görünce .
belki meraktan bir bakiyorsunuz öylesine .dilerim yanilirim .
mutfak kanunlarim da mevsimin de cikan sebze yada meyva o mevsimde cikiyorsa o mevsimde tüketilmelidir
yüce yaradan elbet bir hikmet üzere yaratimis bu mevsimde ki sebze yada meyvayi .
süphesiz Allah yarattigi kulunun ihtiyacini daha iyi bilir .
cok kimsenin agzina sürmedigi kokusundan hoslanmadigi agzima sürmem yada benim agiz tadim degil diyenlere derde muzdar oluncami yenilmeli ? diye soracagim. bakin beyenilmeyen lahana nelere sifa
düsünüp akletmemiz lazim lahana lütfen tikla ama
elhamdülillah lahana asigi bir esim var illaki kapuska diyen hemde
kizim ilk zamanlar direndi ama direncini bir operasyonla kirdim sevmese bile bir tabak yemek zorunda oldugunu bilir .bu inat bir günlük caba sonucunda kirildiyüregim acidi üzüldüm ama onun icindi tüm yaptiklarim ilerde beni anlayacagini düsünüyorum ve iyiki
yapmissin annecim diyecek .
gelelim tarifimize canlar
malzeme dilerseniz yarim ölcü yapabilirsiniz
1,300 gr iri dogranmis lahana
2 orta boy sogan
5 tane yarim adet kurutulmus domates
4 tane ancuez
(mutlaka kullanin derim ama yoksa elden gelen birsey yok )
1 cay bardagi sivi yag
2 adet defne yapragi
2 yemekkasigi üzümsirkesi
yarim kutu konserve dogranmis domates
1 ,5 yemek kasigi salca
1 kahve kasigi toz kirmizi biber
tuz karabiber
lahanamizi yikayip iri dograyalim
sogani ve kurutulmus domatesi piyazlik seklinde dograyalim
tencerenizi mümkünse büyük kullanin
karistirirken oraya buraya dökümesin ve iyi karisssin
sivi yagi koyup isitalim icersine ancuezi ilave edelim merak etmeyin
ne kokusu ne tadi asla his etmiyeceksiniz
eriyince ancuez icersine sogani ve kurutulmus domatesi defne yapragini koyup kavuralim
daha sonra salcayi ilave edip bir iki kez cevirelim hemen üzerine konserve dogranmis domatesin yarisini koyalim yaklasik 4 yemek kasigi dolu dolu
hemen üzerine dogradigimiz lahananin yarisini koyalim.
bir iki kez cevirelim üzerine yemeklik kirmizi toz biberimizi serpistirelim .
daha sonra kalan lahanayi ilave edip ,yaklasik 5-7 dakika kavuralim karistirarak
sakin dibi sarmasin birakmak yok ocakta
üzerine hemen sirkeyi tuzu karabiberi
1 su bardagindan bir parmak eksik sicak suyu ekleyip düdüklünün kapagini kapatalim
normal tencerede pisme süresi 45 dakikayi bulur canlar
düdüklü tavsiyemdir 20 dakika yeterlidir düdüklüde.
pisince yemegimiz ocaktan alip kapagini acmak icin hangi yöntemi kullaniyorsaniz hemen acin
icerde kalan buhar yemeginizi corbaya cevirmemeli
üzerine bol aci biber serpip servise sunmali
Allaha sükrederek sifasina talip olarak
hersey siz annelerin elinde ;)
afiyet olsun dualara talibim
not
lahana yag yönünden fakir bir sebzedir hazminin kolay olmasi icin yagli tüketilmelidir.
ben yukariya bir cay bardagi yazdim ama ben 1,5 cay bardagi kullandim bilginize
Tarif bana ait canlar
Ve Aleyküm SELAM..
YanıtlaSilHiçte bile Meleğim,ben yüzümü buruşturmadım bir kere:)
Ben çok severim kabuskayı,üzerine bolca limonla kaşıklamaya bayılırım:)
Hele ki senin elinden olanı,yemelere doyamam..
Şifa olsun inşAllah..
Öpüldün gönülden..
Ben lahana yeneyi sevmem ama kızım bütün sebzeleri ayırt etmeden yesin istediğim için onunla birlikte oturup bütün sebzeleri ben de yiyorum. Bu tarifi içine acı biber eklemeden kızım için yapacağım. Not ettim bir yere. Teşekkürler.
YanıtlaSilBen cok severim ve acili yaparim. Ellerinize saglik
YanıtlaSilburun kıvırmadım geldim :)))
YanıtlaSilaslında eskinde anneme aynen burun kıvıırırdım bu yemeği yaptığında :)))
ama artık büyüdüm bende yapıyorum...
burun kıvarmanın hem günah hemde saçma olduğunu büyüyünce anladım :))
ellerine sağlık canım benim...
herkes yapsın..........
İlahi, sen çok yaşa emi :) Başlığın beni benden aldı, yüzüme kocaman bir gülücük kondurdu. Nasıl da biliyosun burun kıvıracağımızı :)
YanıtlaSilAma ben yerdim. Annem sağolsun çok yapardı ben küçükken. Şimdi ise pek yapılmıyor, malum bizim evde pişmiyor yemekler. Öyle de güzel görünüyor ki canım istedi. Afiyet, şifa olsun. Ellerine sağlık.
Bende bir çok insanın aksine kapuskayı çok severim,beyazlahanayla yapılan herşeyi yerim sarması,salatası.
YanıtlaSilEllerinize sağlık harika görünüyor.
Bloğumada beklerim,Sevgilerimle
Kabuskayı çokkk severim. Hiçde burun kıvırmıcam . sizde çok güzel yapmışsınız. Birde acılı olursa hımmm miss.
YanıtlaSilellerinize sağlık. ben kapuskayı çok severim. ama ançuezli yememiştim. merak ettim doğrusu.
YanıtlaSilAFİYET OLSUN ÇOK SEVERİM SEVDİRMİŞİMDİRDE BÜTÜN AİLEYE....ARANIZA YENİ KATILDIM BANADA BUYRUN.
YanıtlaSilCanımın içi o burun kıvıranlardan biride benim ama yinede kış boyu sık sık yaparım ve sevmesemde yerim..
YanıtlaSilBenimde eşim çok sever,benim 3 ufaklıklardan sadece birine sevdirebildim kapuskayı ama diğerleri inşaAllah alışacaklar..
Ellerine,yüreğine sağlık.
Can evimden vurulur mu???
YanıtlaSilBu olur mu???
Aaaaah ben cok severim amaaaaaa bizde yasak bu yemek :)
Ellerine saglik..lahananin resitali diyeyim buna..yok yok resitali baska bir tarifte kullanacagim eminim cunku bir golun gelecegine..eminim :)
Operim de!
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilkabuskayi cok severim ama evdekiler yemedikleri icin yilda bir piser evimde :(
YanıtlaSilellerine saglik nefissssssssssss olmus
Çok severim kapuskayı, lahana dolması yaptığımda mutlaka kapuska için ayırırım. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBurun kıvıranlardandım ne yazık ki ablacım ama ta ki çok aç olduğum bir gün yemek zorunda kalana kadar. O günden sonra çok sevdim kendisini.
YanıtlaSilEllerine yüreğine sağlık.
Baki muhabbetlerimle...
Ellerine sağlık bu güzel kapuskaya burun kıvrılır mı hiç ?
YanıtlaSilÇok severim pişiriken içine biraz pirinç eklerim.Tarifinizi not ettim.
Sevgiler dua ile:))
masAllah ne cok lahana seven varmis
YanıtlaSilmutluluktan ucuyorum
yorum yazan ellerinize saglik iyiki varsiniz canlar
kocaman sevgiler hepinize
GÜLÜM KAPUSKAYA HİÇ BURUN KIVIRILIRMI
YanıtlaSilYANINA BİDE TURŞU OFKİ OF
ELLERİNE SAĞLIK
KOKUSU BURNUMA GELDİ VALLA
HAYIRLI SABAHLAR
Canım hayırlı ve bereketli günler dileyerek başlamak isterim.
YanıtlaSilAkşam bende eşime kapuska pişirsem olurmu diye sordum ses çıkmayınca bende seslenmedim gülüm.
ellerine sağlık yemeğe hiç bahane bulunurmu :)))
kocaman sevgiler.
vealeyküm selam
YanıtlaSilburun kıvırma gel dedin geldim :)
lahanayı severim ama kapuska halini değil
ama evde kapuska sever bir anne-baba olunca pişiyor haliyle
bende nimete saygıdan yiyorum bir tabak...
insanlar bulamazken burun kıvırmak olmaz elbette...
bizim evde pirinçlisi ve de kurufasulyelisi yapılır azckta iç yağ ilavesiyle...
eline sağlık canım
Ben de bayılırım kapuskaya.
YanıtlaSilEllerine sağlık, böyle resimlenince harika görünmüş.
eLLERİNİZE SAĞLIK ACAİP SEVERİM BOL ACILI...
YanıtlaSilayy bukadar oluur resmen lahanalari yikadim bi bakim dedim ve lahana yemegi baska bir sey isteseymisim olurmus :) NEYSE BIDAKINE UMARIM . ayse..
YanıtlaSilGülüm nasılsın? haber bekliyorum da?
YanıtlaSilburun kıvıranların tabağını ben yerim ona göre :)))
YanıtlaSilseverim ben çok sarması falan ohh süper olur :) defne yaprağını kırmızı et kavurmalarında kullanırım ama kapuskada hiç denemedim ama sen dersinde denemem mi hiççç :) ellerine sağlık güzel ablam:)
Çok severim kışın en güzel yemeklerinden bence :)
YanıtlaSilKapuskayı annemde böyle pişirir , k. valdemler pilav gibi yaparlar bol tereyağlı karabiberli lahanalı bir pilav düşünün..:) Ben ikisinide severim. Ellerin dert görmesin ablacım..
YanıtlaSilselam ve dua ile..
Kapuskayı kimse yemez bizim evde :( sarmasını bile zorla yediriyorum :( hatta son bir yıl neden lahana sarıyorsun diye şikayet ediyor oğullarım..Ama eşim ve ben sarmasını çok severiz.Özellikle de Elazığ usulü olanına..:)
YanıtlaSilEllerine sağlık bir tanem.ama bir şeyi merak ettim neden ançuez katıyorsun? hiç bilmiyorum tadını ama kokusu çok belirginmiş sanırım..