Es selamü aleyküm dostlarim
sicacik bir corba getirdim sizlere. sakatat yiyemeyenlere iskembe tadinda seneler öncesinde yapmistim unutulan lezzeti bana GiSi hatirlatti sagolsun
malzeme
3 adet tavuk butu (mutlaka lezzet farkli )
3 yemek kasigi un
1 yemek kasigi tepeleme tereyag
tuz karabiber
terbiyesi icin 4 yumurta sarisi
1 orta boy limonun suyu
serviste
2 dis ezilmis sarimsak
1 cay bardagi sirke
üzerine gezdirmek icin yarim cay bardagi siviyag+2 kahve kasigi tereyag
1 kahve kasigi dolusu toz kirmizi biber
yapilisi
bu kismi resimleyemedim acelem vardi ve önceden hazilamistim
tavuk butlarini yikayip tencereye koyalim üzerine 1,5 litre su koyup tuz karabiber ekleyerek haslayalim
yavastan olmali arada üzerine biriken köpükleri alarak
haslanan butlari süzüp bir tabaga alalim.
tavuk suyumuzu tekrar tel süzgecten gecirelim bir kenarda beklesin. yanliz üzerini iki litre olacak sekilde su ile tamamlayin .
butlari derileri ile beraber didikleyin sakin derilerini cikarip atmak yok :)
tencereyi ocaga koyup tereyagini ile beraber unumuzu hafif kavuralim
üzerine tavuk suyumuzu ilave edelim ocakta orta ateste 15 dakika kaynatalim
tuzunu karabiberini ilave etmeyi unutmayalim
bir kapta yumurta sarilarini ve limon suyunu cirpalim
üzerine kaynayan corbamizdan iki kepce dolusu ilave edip
hemen geri ocaktan cektigimiz!
tenceremize ilave edelim bir yandan karistiralim
hemen arkasindan didikledigimiz tavuk etlerini corbamiza ilave edelim. ocaga koyup yumurtanin kesilmesine firsat vermeden, bir tasim kaynamaya baslarken ocaktan cekelim
servis asmasina gelmeden diger hazirlik olan sarimsakli sirkeyi hazirlayalim .
sarimsaklari ezip üzerine sirkeyi ekleyelim beklesin bizi
kücük bir tavada sivi yag ve tereyagini eritelim hafiften köpürmeye baslayinca ocaktan cekip icersine biberi ekleyelim tekrar ocaga koymayalim yanmasin sakin
kaselere bosaltip üzerine yagimizi gezdirelim.
sirke yaninda eslik etmeli, lakin yiyen karar vermeli dozuna
afiyet sifa ola dostlar
dualara talibim yorumlariniz icin simdiden hepinize ayri ayri tesekkür ederim
Elleri öpülesilim...
YanıtlaSilYüreğini yüreğimde her daim tağtaze hissettiğim..
Adı gibi Melek ablam..
Şifa olsun, afiyet sıhhat olsun inşaAllah.
Bir gün ellerinden yiyip içmeyi de nasip eder Mevlam İnşaAllah..
seni çok çok seven, dualarından eksik olmadığın hassas kardeşin GiSi :)
Ah ahhh.. şimdi bana bir -yok yetmez- 2 kase olsaydı...Boğazım ağrıyor, hastayım ya, ne de güzel giderdi..:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,yine nefis bir tarif..Harikasın.
Ellerine saglik Melegim..bizde yaz kis corba yiyenlerdeniz senin yonteminle yapacagim ins...benim de devamli yaptigim tarifle hemen hemen ayni ama yumurta sarisi fazla gelmiyor degil mi..opuyorum seni cok gulum :)
YanıtlaSilÇok lezzetli bir çorba. Ben buna yalancı işkembe çorbası diyorum. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilBiz de buna benzer bir çorba yaparız, terbiyesi daha farklı ama. Çok lezzetli oluyor, gerçekten de işkembe yiyemeyenler için bulunmaz bir tarif. Ellerine sağlık ablacığım.
YanıtlaSil@GiSi
YanıtlaSilestafurullah yavrum yanlizca aynayim ben
duana gönülden amin diyorum elbet dünya gözü ile görüsmeyi nasip eder yaradan
dualar müsterek
@Tatlı'dan Tuzlu'ya..
YanıtlaSilaynurum gecmisler olsun canim Allah c.c sifa versin
canem kis aylarinda günesi az görüyoruz vitamin d lazim
yumurta iyidir kötülemelerine bakma sen
haticem sayende adi aklima geldi sagolasin canim
YanıtlaSilmuhabbetle
denizim tesekkür ediyorum yavrum
YanıtlaSilsevgilerimi gönderiyorum
ve aleyküm selam
YanıtlaSilİstanbul buz gibi... çorbalar imdadımıza yetişiyor
biz de çok sık yaparız bu çorbayı
hatta tavuğun derisinden yaparız...
deriyi tütsüledikten sonra minik küpler halinde doğrayarak yaparız..
çok lezzetli olur
ama dikkat edilmesi gereken yağ mikratını az tutmak
zira deri yeterince yağlı zaten
eline sağlık canım :)
O kadar soğuk ki burası.
YanıtlaSilÖyle çok üşüyorum ki.
Şu çorban ısıtabilir ancak, içindeki muhabbetinle.
Ellerine,yüreğine sağlık Meleğim..
Şifa olsun..
O tabaklar nedir???? Ben çorbaya bakamadım inan, muhteşem :)) Maşallah! Çorba da neis kokusu geldi burnuma :)
YanıtlaSil@Tarif defteri
YanıtlaSilaytenim
hakkini helal etcan
cepten yazmistim yorumlara cevabi senin ve aynurumun yorumunu tek görmüsüm :(
muhabbetle bitanem
Ellerinize saglik Melek ablacigim.Corbaniz cok lezzetli gözüküyor.Sizi bir kac aydan beri takip ediyorum ve cok begeniyorum.Ben 38 yasindayim,Almanya Duisburgda oturuyorum,Zonguldakliyim.Sizinde Almanyali oldugunuzu biliyorum,ama Stuttgart biz ne yazikki cok uzak.Ama olsun,yeterki gönüller yakin olsun.Ben sizin yasinizi bilmedigin icin size Abla diye hitap ettim,insALLAH sizin icin bir sakincasi yoktur.Kendinize iyi bakin.RABBIME emanet olun.Duisburgdan kucak dolusu sevgiler
YanıtlaSilBen sakatatda seviyorum ama eşim pek sevmez,arada bende yaparım böyle yalancısından..
YanıtlaSilÇok iştah açıcı görünüyor canım..
Ellerine sağlık.
Çok çok öpüyorum.
hımmm tam bu havaların çorbası bu :)
YanıtlaSilsıcacık mis gibi ellerine sağlık ablacım çok güzel bir tarif...
Canım biliyorsun sen işkembe deyince ben iğğğ demiştim ve iğ deme ,bu yalancı demiştin ya ben yalancıları sevmeyemi başladım ne:))
YanıtlaSilHarika bu harika yarın gece yapacağım ellerine sağlık kocaman öptüm.
yalanci corba ama lezzetli:):)
YanıtlaSilÇorbanız çok güzel ve lezzetli görünüyor ama tabaklarınızında hakkını yememek lazım bayıldım tabaklarınıza...Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil