Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kamp bi$isi

Es selamü aleyküm dostlar .
hayirli bir hafta diliyorum herkeze .resimde görmüs oldugunuzu aslinda dün yaptim lakin cekilis postu bir gün daha kalsin istedim  o sebepten eklemedim .cekilisi hakkinda birseyi belirtmek istiyorum .
yorumlariniz geliyor ,lakin sayfaya eklemiyorum panelimde birikiyor ..yazmadan duramayacagim  üzerimde cok baski var belirteyim :D acikla acikla artik, yaz artik, küserim bak artik . bileklikten cok icindeki merak ediliyor .önceden tahiminde bulunmus takipcilerimde yeniden bir tahmin hakki kullanabilirler .
gelelim tarife 
isvicrede tattim en güzel halini cocuklarimiz icn yaptik tarif onlardan .ama ben ölcülü olmasi bakimindan tarttim ölctüm resimledim .
malzeme 
1.kg un +5 yemek kasigi daha un
800 ml ilik süt 
150 ml siviyag 
1 küp maya 42 gr 
1 cay kasigi karbonat tepeleme degil ama 
tuz 
kizartmak icin siviyag 
tüm malzemeyi mikserinize yada yogurma kabiniza koyup iyice yogurun
ele yapisan bir hamur yemek kasigi ile verdigim un miktarini icersine eklemeyin yogurma islemi bitmesine yakin kivamina göre ekleyin ama ele yapisan bir hamur olmasi gerek  
uzunca bir süre yogurmanizi tavsiye ederim sirri orada imis 
agzini kapatip biraz mayanlmasi icin bekletin. aslinda isvicrede yaptigimizda hic bekletilmedi 
 sanirim unun kalitesi ile ilgili bir durum. ilk yaptigimda bekletmeden yapmistim  malesef pek istedigim sonucu alamadim ben bekletmeniz taraftariyim 

mayalanan hamurunuzu ellerinizi ve zemini siviyag ile yaglayarak calismaya baslayin 
sakin un kullanmayin 

hamurumuzu 5 esit parcaya bölün iki avcunuzu dolduracakkadar olmali miktar
 ama tasacak kadar degil 

elinizi ve zemini hafif yaglayarak bezenizi yemek tabagindan azicik büyük acin 
ve dörde kesin resimde görüldügü üzere 

ilk yaptiklarim biraz iri görününce gözüme kestigim dilimleri bir kez daha kestim 
siz hangi ebatini severseniz ona göre kesin 

tavaya kizartilacak mikatrda ama hamurlari gecmeli bu miktar isitin isininca kestiginiz hamurlari yaga birakin her iki tarafini kizartin 
cay demleniyordu degilmi yan tarafta ;) en üstteki resimde görüldügü üzere cayi bekleyemeyenler var resim cekerken firsat kolluyor 
afiyet olsun dualara talibim dostlar
yayina koyarken bacima sordum adi neydi bunun bana dediki 
Kamp bisisi  
söylemesi ayiptir dostlar 7 kg undan yapmistik biz :)
bende dedim yazarim ve yazdim bu bisinin adi kamp bisisidir biline 
muhabbetle canlar 

22 Kommentare:

  1. Ablacığım bu pişinin adı "muhabbet üçgeni" pişisi bence:)
    Bir yiyenin ömür boyu unutamayacağı muhakkak...
    Ben çekilişle ilgili bir soru soracağım; biz pastaya kattığın malzemelerden pastaya renk vereni mi bulacağız?İnan kaç gündür düşünüyorum.
    Hakkım da bir tane olunca boşa kullanmak istemiyorum...
    Sevgilerimle canım ablam.

    YanıtlaSil
  2. bilirim ve çok severim ayrıca şiddetle yapılıp yenilmesini tavsiye ederim ;)
    mis miss elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Aleyküm selam bütün güzellikler üstüne olsunn...
    ben şu an karlara bakarken mutfaığımda çay kokusuna mayalı sandwich kokusu karışmışken kızım hadi anne hadi anne diye seslenirken nasıl güzel gözüktü bu puf poğçalar gözümee..ellerine emeğine sağlıkk..aldım bir tane çayımın yanınaaa...sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  4. Pisiye bayilirim,lakin evde cok s1klikla yapmam cünkü kalorisi bol.Genelde misafir gelince yapmaya calisirim :)
    Nefis duruyor ellerinize saglik.

    Selamlarimla...

    YanıtlaSil
  5. benbir
    canim bebegim pastayi yaparken icersine birsey koydum onu soruyorum aslinda iki ekstra var bu pastada ama benim ümidim ikisinden birisi olsun bilinmesi.
    normal kek malzemelerinin haricinde icersine koydugum bir sey
    muhabbetle yavrucum

    YanıtlaSil
  6. bişiyi çok seviyorum :))
    bak şimdi canım acayip derecede çekti :))
    canım ablam ellerine sağlık......

    YanıtlaSil
  7. Aldım o tabağı sen körmeden kaçtım :)) Bayılırım bişiye...Çok canım istedi olmadı böyle:( Ellerine kollarına sağlıkkk!! Selamlarrr

    YanıtlaSil
  8. Adı gibi Melek gönüllüm..
    Nasıl da içimi ısıtıyor her bir kelamın.
    Şu hengamesi bol blog aleminde, can diye yüreğime bastığım nadide yüreklerden biri olanım...
    Çok yağlı oluyor diye pek yiyemesem de, senin elinden olduğu için büyük zevk ile yerim.
    Rabbim o günleri de nasip eder inşaAllah şu kuluna.
    Ellerine, güzel yüreğine sağlık can ablam.
    Dua ve muhabbetle...

    YanıtlaSil
  9. Offf offf nasıl canım çekti şimdi. Harika görünüyorlar. Yarın ben de kesinlikle yaptım gitti. Tarif için teşekkürler. Yazdım kenara. Ben hep fırından hamur alıp onunla kızartırdım ama bu tarif tam benlik olmuş ablacım. Ya hakikatten ben bu mercanı çok merak ettim ne var içinde ablam. Pancar dedim olmadı. Başka tahmin hakkım daha varmış, düşünüyorum düşünüyorum son hakkımı iyi kullanmak istiyorum :)) Ben bileklik felan istemiyorum bu şiir gibi görünen pastanın yapımını öğrenmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  10. Bir kaç gündür yemeği fazla kaçırınca bu akşamı salatayla geçiştirdim ama aklım hep yemekte..
    Bloglarıda geziyorken nasıl dayanacağım bilmiyorum..:))
    Zeytini ve peyniride konduruvermişsin yanına off:))
    Nasıl can çekmez ki..:))
    Ellerine sağlık.
    Çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  11. Kimin o el?
    O kimin elisiiiii :)
    Eli opulesi ablamin sevgilisi ve yari Ahmet abimin elisi :)
    Ellerine saglik cok guzel gorunuyor canim cekti hem ben bugun cok yorgunum,bana bisiycikler yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaapppp:)

    YanıtlaSil
  12. Bişi bişisi çok güzel olmuş ellerine sağlık canım .
    benim bloğa bak seni meraktan böyle o bişi gibi pufuduk edeceğim:))) hemen bakma bi beş dakika sonra bak:))))bu yorum da tuhaf bişi oldu:)))

    YanıtlaSil
  13. ben pişiye bayılırımm,sitenizi ziyaret ettim çok hoşuma gitti,izleyicinizde oldum,bende yeni blog açtım,tasarım işlerim kaldı,ama yayın yapıyorum,sizde benim izleyicim olursanız çok sevinirim ziyaretinizi bekliyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Keşke sabah işe giderken sıcacık bir iki pişi yiyebilsem. Ne şahane bir kahvaltı olurdu. Ellerine sağlık canım. Bereketi bol olsun..Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  15. melek ablam nasıl güzel görünüyorlar öyle..Dayanamayıp alıcam bir tane çay da istiyorum:)))Sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. Merhabalar bayılırım pişiye bir İzmir'li olarak sık sık da yaparım ama canım şimdi çok istediii:))sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Bazı yörelerde pişi denir ama biz pesmet deriz...Böyle pufur pufur kabarmuş pesmet görünce rahmetli babaannem gelir aklıma... Gittiğimizde hemen bir ekmek hamuru tutar sonrada onu kızartırdı... Bende ona yardım etmeye calısırdım... Kızgın yaga hamuru atarken yağ koluma sıçramıştı şimdi o günden bir anı olarak gezdiriyorum izini babaannem ne cok üzülmüştü tüüüh tühhhh kızım yapma senn bırak ben yaparıım yavrum diyip durmustu :(... Bak yaaa bir resim beni 20 yıl öncesine götürmeye ve burnumun direğini sızlatmaya yetti bile eline sağlık ablacııım... Babaanneminkiler gibi olmuş pufur pufur....

    YanıtlaSil
  18. çok severim kahvaltılarda ve ikindi çaylarının yanında,
    birde kilo proplemi olmasa,
    yiyorum ama eline sağlık canım ne güzel kabarmışlar..

    YanıtlaSil
  19. Selamlar,annemde bunu icine yogurt koyarak yapiyor ve hic bir denememde onun tadini tutturamamdim,her seferinde telefon acar soararim yinede yapamam! Ama sizinkiler harika tipki anneminki gibi görüntüsüde ayni elinize saglik sevgilerle...

    YanıtlaSil
  20. Anacım biz sadece görüntüye bakıp elimizi uzatıyoruz..Kladı ki bir de kokusu ile hemhal olup da hele de elinin altında olursa neden uzanıp almasın di mi ama?:D
    Ellerine sağlık, afiyet bal, şifa olsun İnşallah...

    YanıtlaSil
  21. bende çayı bekleyemeyenlerden olurdum ki böyle bir güzellik karşısında hele ki ablacımın elinden çıkmışsa :)öpüyorum ablacım seni mutlu haftalar...

    YanıtlaSil
  22. Harika istiyorum :)
    Ellerine sağlık mmmm

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle