Es selamü aleyküm dostlar
sizlerde farkindamisiniz yavas yavas heves kaybi var sanki bende .
sebebi ne olaki ??
yok caydim tarife geceyim ben :)
kis günlerinde sebze olurmu ? buzluksa olur.
yaz günlerinde bile cok zaman tercihimi dondurulmus gidalardan yana kullanirim. nedenmi ?sebzenin
cöbe atilacak fazlaliklarina para vermem. zamanimi alacak islerden tasarruf ederim .kalitemi diye sorarsaniz ? standartlara göre sebzeler mevsiminde toplanir dondurulur .
dondurulmus sebzeler
yani hazir ürünlerde yikama tarim ilaclarindan daha iyi temizlenmis olur.
en önemlisi ihtiyacim kadarini kullanir gerisini tekrar saklayabilirim .ve uzun süre kullanma icin hazir beni bekler bu kadar artilara nasil hayir derim :)
bu yemegimiz öylesine yaptigim bir lezzet ama neden olmasin ki blogumda dedikten sonra,
baktim ki tarif yaziyorum .resimler özentisiz kusura bakilmaya artik
ve ne olur bana kizmayin eninde sonunda sizi ancueze alistiracagim
sebze yemeklerin de vazgecilmezim ancuezim. ben seni severim deyip tarife geciyorum sustum :)
tarif bana ait
malzeme
200 gr kiyma
yarim cay bardagi sivi yag
2 yemekkasigi tereyag
1 kuru sogan
2 havuc ama cok büyük olmasin
4 orta boy patates cok büyük olmamali
2 yemek kasigi salca
1,5 kahve kasigi toz yemeklik kirmizi biber
2 tane ancuez
750 gr dondurulmus bezelye
2 tane kabuklari soyulup cekirdekleri cikarilmis domates
yarim kahve kasigi kurutulmus dereotu ve ayni ölcü nane
tuz karabiber
4 tane kesme seker
2 yemek kasigi sirke
1 litre su
tencerenize yaglari koyun üzerine ancuezi sogani yemeklik , havuclari bezelyeden biraz büyük küp sekilinde dograyip hepsini tenceye koyup ocaga koyun üzerine biraz tuz ve sekeri ilave edin kapagini kapatin
yaklasik bes dakika kavurun cok kurumamali ama kiyma suyunu cekmeli
salcayi ve kirmizi biberi koyup bir iki kez daha cevirin
havucla ayni boyda olmasina özen göstererek patatesleri soyup küp seklinde dógrayin
domatesleride ayni sekilde dograyip
tencereye ilave edin bir iki kez daha cevirip
buzlarini cözdürmeden bezelyeyi ekleyin bir iki kez karistirdiktan sonra
suyunu, derotunu naneyi karabiber tuz ekleyin sirkeyi en son koyup kapagini kapatarak yaklasik 15 dakika pisirin .tencere kalitesin de 20 dakika olabilir erimesine firsat vermeyin
pisince ocaktan cekip kapagini aralayin
en az 20 dakika dinlenen yemegimiz servise hazir.
yaninda piric pilavimi makarnami bulgurmu o size kalmis
yemegimizin miktari 6 -8 kisilik aileye uygundur
4 kisilik aileye sahip iseniz sayet yarim ölcü yapmanizi tavsiye ederim
afiyet olsun dostlar dualariniza talibim
yorumlariniz icin simdien tesekkür ederim
Yemek zaten cok lezzetlidir eminim:) ama sadece yemek degil resimlerde harika...sanki resim cekilmis degilde boyanmis gibi:) nazar degmesin masAllah...
YanıtlaSilÇok severim,çokta güzel görünüyor.İyiki paylaşmışsın ellerine sağlık :) Bu arada hayırlı kandiller.
YanıtlaSilIsmiyle müsemma Melek2swyaq ablam! bugün sana 3 sorum var güzel bi giris yaptimki sorularima sabirla cevap veresin diye( :Oglum daha 10 aylik bu zamana kadar ona hic dondurulmus gidadan yemek yapip vermedim sence arada dondurulmusta verilebilirmi(Mesela bezelye)Ikincisi vanilya ekstrasinin alkolde bekletilerek yapildigini okumustum burdaki bebe büskivilerinin arkasinda bile vanilya ekstrasi yaziyo emin olmadigim icin alamiyorum bu konuyla alakali bi fikrin varmi?ücüncü ve son sorum malesef bu konu benim icin o kadar önemli ama yasamasida bi okadar zor seninde bildigin gibi tavuk etinin helal olmasi icin kesinlikle makinayla degilde elde tek tek besmeleyle kesilmesi lazim böyle satan bi yer biliyorum ama dinen helal olmasi icin sadece bu yeterli olmuyo tavugun büyümesi esnasinda necis seyler yememesi gerekiyor yani etinin pislikten olusmamasi gerekiyor hal böyle olunca bi senedir evimde tavuk etim yok ondan önce sofilerden aliyodum(helal et konusunda gercekten cok titizler)evime cok uzak oldugu icin artik orayada gidemiyorum senin burda gönül rahatligiyla güvendigin bi yer varmi?Cok uzattim hakkini helal et simdiden Allah razi olsun Rabbim bizi "helal haram ver Allahim senin kulun yer Allahim "diyen kullarindan eylemesin(amin) Rabia
YanıtlaSilAblacım bende dondurucudan kullanıyorum ama ben çözdürüp kullanıyorum çünkü direk kullanırsam buz kokusu alıyorum yemekte, biraz koku organım mesai yapıyor sanırım benim:))
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacığım!
İlk satırlardaki cümleleri görmemiş okumamış olayım..olmaz sensiz olmaz bir tanem..Sen biraz tatil yap, dinlen, biraz ara ver amaa..Asla bırakma....Litfen..
YanıtlaSilBezelyeyi ben de bu tarz pişiririm canım, ama tabi ki ançuezsiz :) nane ve dereotuna evet, ançueze nayır :) cesaret edemiyorum hiç tatmadığım bir şeyi denemeye ..:)
Allah'a emanet ol cann..
@Adsız
YanıtlaSilsevgili rabia
bebegine dodurulmus gide yedirebilirsin .vanilya özütüne gelince bircok vanilya özütü alkol iceriyor .ben genelde kendim yapiyorum vanilya cekirdeginden bahsettigin büskiviyi vanilya özütünden ziyade sanayi tipi yaglar ve fazla seker icerdiginden dolayi zaten yedirmeni tavsiye etmem .
tavuk isine gelince bu konuda ne yazsam fetva yönüne gireceginden korkarim .bu sebeble birsey söylememeyi uygun buluyorum .cok ince ayrintilar gizli bu meselede bilir kisilerden bilgi almani isteyecegim ablam. hayirli kandiller dualarini beklerim
Ellerine sağlık, bence fotoğraflar da yemek de harika. Hazır dondurulmuş sebze pek kullanmam ama yaz sebze ve meyvelerini kışın da kullanabilmek için sevdiğim bir yöntem benim de. Dediğin gibi istediğin kadar kullan gerisi duruyor, çürüme derdi olmuyor. Ayrıca o hevesim azaldı cümlesi de gözümden kaçtı sanma :) Bizi güzel yemeklerinden, pastalarından mahrum bırakmayı düşünme lütfen :)
YanıtlaSilKandilin mübarek olsun ablacığım. Sevgiler.
Hayirdir bacim, ne oldu de hevesin kirildi?
YanıtlaSilSeni incitecek birseymi oldu da böyle yazdin.
Kendine zaman ayirip biraz dinlen,bak göreceksin hersey yoluna girecek.
Yaptigin bütün tariflere bayiliyorum, ellerine yüregine saglik canim benim.
Kandilin mübarek olsun.selam ve dua ile.firdevs
Ellerine sağlık canım benim.
YanıtlaSilSakın,sakın!
YanıtlaSilCaymayı aklından bile geçirme:)
daha senden öğrenecek öyle çok şeyimiz var ki..
Sebzeli bezelye tam benlik,ekmek banıp yemelik.
Ellerine,emeğine sağlık ablacım.
Şifa olsun.
Şu mübarek gece hürmetine,güzel Rabbim tüm dualarını kabul edip,tüm sıkıntılarını gidersin..
muhabbetle..