es selamü aleyküm canlar
kis günlerin vazgecilmezi tutkunu oldugumuz hamsi var bu gün menümüzde .
temizlemesi ne kadar zahmetli ,verilen emek bir ögünlük yemek olsada .
yenmeli yedirmeli hamsiyi
bir cok hanim temizlerken ellere ve eve sinen kokuyu sevmez .
acizane bir kac öneri birakmak istiyorum. Balik temizlerken asla sicak su kullanmayin ne ellerinize nede ortama .mümkün mertebe celik kap kullanmaya özen gösterin. zira plastik kokuyu icersine hapseder makinaya koysaniz bile koku siner diger bulasiklarinizin her zerresine .
baligi temizledikten sonra akan soguk suyun altinda ellerinizi deterjansiz elinize aldiginiz kasik ile her yerine gelecek sekilde sürtün .kizartirken sirke kaynatmak yada baska birsey asla buhar kadar etkili olmaz .varsa buhar temizleyiciniz onu kullanin .yoksa yogun buhar olacak sekilde su kaynatin .
baligin tazeligi de kokuda cok etkendir. oldukca agir kokuyarsa aman dikkat diyorum .
yemek sonrasi bulasiklarinizi önce bir kagit ile temizleyip soguk suyla durladiktan sonra makinaya koyun
bulasik makinanizda önce suyunu kullandiginiz kesik limon yarimlarini
oldugu gibi kasik sepetinde bulundurun .
iki üc seferde degistirin .kimyasal koku vericiler cokda gerekli degildir ;)
neyse biz tarife gecelim .
4 kisilik bir aile icin 1kg hamsi yeterli oluyor
1 su bardagi misir unu
tuz ve kizartmak icin siviyag mümkün ise misir yada kanola yagi olsun
hamsileri önce baslarini koparin. elinizle kuyruguna dogru acin .ortasindaki kilcigi cikarin
yikamak icin süzgecte biriktirip daha sonra yikayin ve iyice süzdürün
hamsileri hirpalamamaya özen gösterin .
bir kaseye misir ununu koyup, icersine tuz ekleyin .
tüm tuz ihtiyaci burdan karsilanacak
o sebeple biraz fazla ekleyin. iki hamsiyi acik yerleri ice gelecek sekilde bir birine kapatin
misir ununa bulayin
tüm hamsileri bu sekilde hazirlayin .tavaya siviyagi koyup isitin
isinan yaga belli araliklarla hamsileri birakin isi yüksek olsun. bir kac dakika kizartip alin
ben sizin arzunuza birakiyorum ama kendimce uyguladigim bir sistemi yazmadan duramayacagim
hamsiler kizarinca, ben tavada kalan yagin bir kismini atip, kalan ve cok olmayan yagin icersine toz kirmizi biber ekliyor ve ocagin altini kapatiyorum baliklari tekrar tavaya alip her yerinin bulanmasini sagliyorum .
arzu ederseniz deneyin derim ,yada öylece kizarttiginiz gibi birakin arzunuza kalmis
yaninda bol salata cocuk varsa yaninda makarna ile servis yapabilirsiniz .
cocuklariniz kilcik korkusu olmadan rahatlikla yesinler .
afiyet sifa olsun dualara talibim dostlar hayirli bereketli bir hafta diliyorum
malum önceden yapip resimleme olmadigi icin karanlikta cekilen resimlerin verimi biraz düsük af ola
İşte buna bayılıyorum.Annem hamsiyi hep böyle yapardı.Ben çok sık yapamıyorum biraz zahmetli .Ama yemesi harika :) lop lop at ağıza :)
YanıtlaSilElinize sağlık
sevgilerimle
ellerine saglik ablacim ben hamsi kusunu cok sekillerde yaparim mesela ispanagi veya pirasayi hafif haslartuzlar iki hamsinin arasina eklerim sonra iki tarafinida pisiririm veyada icine maydanoz koyar öylede pisiririm nefis oluyr bir dahaki sefere dene istersen ,
YanıtlaSilgünün hayirli olsun öptüm canim
Kışın haftada bir gün balık yenmeli bence bende bu akşam balık yapıcam inşallah.:)Sizinde ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.Yiyenlere afiyet olsun.
YanıtlaSilNefis kızarmışlar ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilYENGEM NEFİS GÖRÜNÜYORLAR.SEN BUGÜN YAPTIN HERHAL BUNLARI.BEN AKŞAMA GELİYORUM.ELLERİNE SAĞLIK.ELİN KOLUN YÜREĞİN DERT GÖRMESİN.ÖPÜLDÜNÜZ.
YanıtlaSilOooooohhhhhhhhhhh miiiiiiiiiiiiisss en cok sevdigim balik turu ve pisirme sekli!..
YanıtlaSilCocuklarim da bayilir,ne salata ne ekmek hic bir seyi gormez gozleri menude balik olunca :)
Afiyet bal olsun!!..guzel tavsiyelerin icin ayrica tesekkur ederim,limon dilimleri zekice ;)
temizlemesi zor ama yemesi çok zevklidir...ellerinize sağlık...
YanıtlaSilCanımın içi bende aynen böyle birbirine yapıştırır kızartırım.
YanıtlaSilBöyle daha güzel olyor ama ben yerken azcıkın abartıyorum.
Çıtır çıtır nasıl bir güzel bir lezzet dimi.
Ellerine sağlık canım:)
Perfect..:) biz de bayılırız bu şekilde balığa..Ellerine sağlık canım, afiyet şifa olsun size...
YanıtlaSilHamsi kuşunu kızartırken yumurtaya da buluyorlardı, komşularım..
ellerine sağlık ablacım çıtır çıtır bu şekilde kızartınca birinin uyarması gerek ama yeter yeme dur diye :))))
YanıtlaSilbaşında zahmetli oluyor belki ama yerken uğraşmadan gönül rahatlığı ile tüketebiliyorsun :)
seni seviyor ve öpüyorum dünyalar tatlısı hepimiz hepimizin dualarında olalım inşallah :)
bayılırım hamsi kuşuna, elinize sağlık. Nefis görünüyor :)
YanıtlaSil