Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Manti

hayirli aksamlar dostlar .manti getirdim sizlere...
 biz bu hafta icersin de ikinci kez yaptik. kizim manti tutkunu böyle giderse tombis bir kizin anne adayiyim .hemen tarife geciyorum beyenilmesi umudu ile 
malzeme 
hamur icin 
450 gr un 
1 büyük yumurta 
yaklasik bir su bardagi su 
tuz 
&
ic harci 
350 gr orta yagli kiyma 
1 büyük sogan rendelenmis 
yarim bag maydanoz 
1 cay kasigi dolusu karabiber 
1 kahve kasigi tozkirmizi biber 
tuz 
&
pisirmek icin 
yaklasik 1600 ml su 
bir su bardagi etsuyu 
&
üzerine koymak icin 
500 gr yogut 
2 dis ezilmis sarimsak 
&
sosu icin 
1 cay bardagindan biraz eksik siviyag 
1 yemek kasigi tereyag 
1yemek kasigi biber salcasi 
1 kahve kasigi toz kirmizi biber 
500 ml domates püresi 
nane 
hamur malzemelerini bir kaba koyalim suyu yavas yavas ekleyerek biraz kati bir hamur yoguralim 
10 dakika dinlendirirken hamurumuz bu arada icimizi hazirlayalim 


kiymayi bir kaba koyup sogani ve maydanozu rondada dograyalim fazlaca sulanmasini istemedigimden ben robot kullaniyorum .yoksa sayet robotunuz rendeleyin maydanozu incecik dograyin tuzunu baharatlari koyup karistirin 
hamuru iki bezeye ayirip biraz un yardimi ile acin cok fazla kalin yada ince olmamali .
büyük bir bicagin  sirti dedikleri kalinlik yeterli oluyor .cok ince olursa hamur pisiriken eriyor,
 kalin olunca da agizda hamur cigniyormus hissi doguyor .actigimiz hamuru 3 x3 karelere keselim her bir kestigimiz kareye kiyma harcimizdan  nohut kadar koyalim 


dört ucunu yukarida  hepsini toplayip elimizle sIkalim ( resimdeki sekil üzere )

evdeki her kisiyi yardima cagirabilirsiniz .ben prensesimi aldim yanima 

bu resimdeki islem arzunuza kalmis. ister hafif unlanmis tepsiye koyup bekletin pisirinceye kadar.
 ister buzluk da dondurup torbalara koyarak saklayin .
bizim tercihimiz kaynama suyuna atilmadan birazcik firinlanmasi 
hamur kokusunun gitmesi icin ,ayni zamanda eriyen kiymanin yagi hamura islemesi icin 

tencereye suyu koyun icersine et suyunu ilave edin tuz ekleyip kaynatin 

kaynayinca icersine hazirladiginiz mantilari atin 
kaynadiktan sonra yaklasik 7-8 dakika kaynatin arada karistirmayi ihmal etmeyin 
pisme süresinde suyu manti ile esit olmali .cok kesim de bu su süzülür, ama ben süzmüyorum 
yeterli miktar su koyup o suyu ile tüketmek daha lezzetli geliyor bana 

kapagini kapatip ocaktan cekin biraz suyunu ceksin kaynamadan pissin yaklasik 5-7 dakika 
(tencere kalin tabanli olmali ) hemen kapagini alip karistirip havalandirin 
sosu icin bir tencereye yaglari salcayi koyup hafifi kavurun .üzerine domates püresini ekleyin toz kirmizi biberi tuz karabiberi ekleyip   mantimiz dinleninceye kadar kaynatin 
aslinda sosunu manti suyu kaynamaya baslarken hazirlamalisiniz ne kadar kaynarsa okadar lezzetli olacaktir 
yogurdu hazirlamak icinse süzme yaogurdu biraz su yardimi ile incelteleim icersine tuz ile ezdigimiz sarimsagi koyup karistiralim 
mantimizi servis yaparken önce, kevgirle mantimizdan koyalim tabaga ,üzerine sarimsakli yogurdu gezdirelim miktar arzuya kalmis 
hazirladigimiz sostan gezdirip nane arzu ediliyorsa pul biber serpistirp hemen servise sunalim 
Afiyet olsun dualara talibim dostlar 

13 Kommentare:

  1. Çok harika görünüyor. Gece gece canım çekti. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. O tatlı kız haklı ama..Mantı günü birlik yenebilir :)) Şu tabağı ben alsaydım...
    Çok da güzel görünüyor, nefaset sembolü...
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Mantiyi severim..seni daha cok.

    Zizini da tabi :)

    YanıtlaSil
  4. Saat kaç olursa olsun hayır diyemeyeceğim bir lezzet.
    Ellerine sağlık hem hamarat ablamın, hem de hamarat annenin tatlı kuzucuğunun.
    Hayırlı geceler, hayırlı günlerin olsun balımm.
    Selam, sevgi ve dua ile can ablam...

    YanıtlaSil
  5. ablam baya uğraşmışsın...
    ellerine emeklerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Bir canım çekti gece gece. Ellerinize sağlık. Ayifetler olsun..

    YanıtlaSil
  7. Of canım nası istedi uzun zamandır yapmıyodum bi el atmalı yarın:)
    ellerine sağlık canımmm

    YanıtlaSil
  8. Öyle güzel görünüyor ki tüm bu karmaşanın ortasında mutfağa girip mantı yapasım geldi :)
    Sosunu hiç böyle denemedik biz. Bir dahaki sefere aklımda olsun. Ben de annem mantı yaptığı zaman yanına oturur iç koymaya ve kapatmaya yardım ederdim :) Hala ederim gerçi. Minik kuşun da, senin de elleriniz dert görmesin.

    YanıtlaSil
  9. elinize sağlık çok severim harika görünüyor :)
    http://nisamla.blogspot.com/2013/02/fotograf-makinalar-hakknda.html
    bloguma uğrayp bu konu hakkında bilginizi paylaşırsanız çok memnun olurum resimleriniz çok beğeniyorum çünkü sevgiler :)

    YanıtlaSil
  10. Offff bayıldım ben bu mantıya!
    Prensesin de elleri değimiş,ne kadar da nefis olmuştur,düşünmesi bile harika :)
    Afiyet şifa olsun ablacığım..
    Dua ve muhabbetle..

    YanıtlaSil
  11. Canim benim, kizin nasilda özene bezene manti kapatiyor öyle.
    Masaallah, eee annesi marifetli nede olsa.
    Mantinda misler gibi olmus, ellerin dert görmesin.
    ôpüyorum seni ve kizinifirdevs

    YanıtlaSil
  12. MİNİK KUŞUMUN DA ELLERİ DEĞMİŞ O MANTIYA YERİM BEN O ELLERİ DE MANTIYIDA.TABİ ÖĞRETENDEN DE ALLAH RAZI OLSUN İNŞALLAH.

    YanıtlaSil
  13. Yorum gönder yazısının altındaki notunuzu görünce kalakaldım inanın :) ne kadar tatlı, ne kadar ince ve düşünceli bir insansınız :) Allah sizden de razı olsun ne güzel tarifler paylaşıyorsunuz. Tüm kalbimle sevgilerimi yolluyorum size. Allaha emanet olun. SEMRA

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle