hayirli geceleriniz ola dostlar .
kosusturmacalarin icersinde tarif eklemek malesef bu saate kaldi .TARIF YiNE BANA AIT .neden vurgun ??? cikolata karemel ile kuru üzüm birlesince ne olur elbet vurgun :)
hemen malzeme ve tarif
kek icin
4 yumurta
250 gr un
50 gr kakao sekersiz
1 pk kabartma tozu
200 ml siviyag
150 ml süt
150 gr pudra sekeri
yarim kahve kasigi tuz
krema malzemesi
2 yemek kasigi tepeleme seker
1 yemek kasigi su
450 ml süt
1 pk vanilyali puding
2 yemek kasigi tereyag
150 gr beyaz cikolata
1 kahve kasigi tepeleme nisasta
50 ml süt nisastayi ve pudingi eritmek icin
1,5 su bardagi kuru üzüm
&
yapilisi
kek yapimini resimleyemedim malesef. ama islem kolay .öncelikle
firinimizi 180 dereceye isinmaya birakalim
28 cm kelepceli yuvarlak kalibimizin tabanini yagli kagit ile kaplayalim .
mikserimize yumurtayi ve sekeri koyup seker eriyinceye kadar cirpalim
baska bir kap icersinde unu kabartma tozunu ve kakaoyu karistiralim .
cirptigimiz yumurta ve seker karisimina mikseri kapatip ,yagi ve sütü ekleyelim biraz karsitirip hemen arkasindan un karisimini ekleyelim. bu asmada cirpma teli kullanarak karistiralim .
hazirladigimiz harcimizi kaliba bosaltip düzleyelim .hemen firina verip yaklasik 30 dakika pisirelim .
firina göre pisme süresi degisiklik arz edebilir kürdan testine tabi tutalim .
pisen kekimizi firindan alip, sogumasi icin sogutma teline alalim.altindan pisirme kagidini cikarmayi unutmayin nemden dolayi yumsama yapmamali
tamamen soguyuncaya kadar bekletelim .
&
pudingli karisimi hazirlamak icin bir kasede vanilyali pudingi nisastayi koyup 50 ml sütü ekleyip karistiralim bir kenarda bekletelim .
tencereye sekeri koyalim üzerine suyu ekleyip ocaga koyalim sakin karistirmayin karemel hazirliyoruz ;)
pudingimiz karemelli olacak .
sekerimizin rengi altin renginden koyu bir sari renk alinca, dikkatlice ocaktan alip
dogruca muslugun yanina gidelim
orada ölctügümüz sütü ekleyelim ama eklemeden önce dikkatli olun tencereyi elinizden birakin cünki sütü eklediginizde isidan dolayi ani kaynayacaktir .hemen ocaga geri götürüp karistirin kaynayinca karemel sekerimiz eriyecektir .erittigimiz puding karisimini süte ekleyelim ocagin altini kapatalim kaynayan süt hemen katilasacaktir .pisirmenize gerek kalmaz dibide yanmaz ;)
tencereyi ocaktan alip, icersine tereyagini, dogradiginiz cikolatayi ve kuru üzümü ekleyin ,
karistirin hafif ilikken kullanacagiz sogumasina firsat vermeyin .
kekimizi en üzerini hem düzeltmek, hemde serpistirecegimiz kirintimiz icin
ince bir tabaka en üstünden keselim
daha sonra keki ortadan iki pad olacak sekilde keselim
kekimizin bir tanesini koyalim saklama kabina koyup üzerine puding karisimindan bir miktar sürelim ben bu asmada cok eklemek istedigim dogranmis bademi malesef ekleyemedim kizimin alerjisinden ötürü siz arzu ederseniz bir miktar dogranmis badem serpistirin .
diger keki üzerine koyun.kalan puding karisimi ile her yerini kaplayin .
en üstünden kesitigimiz keki elinizle ufalayin pastanizin her yerine serpistirin yine arzu ederseniz dogranmis kabuklari soyulmus badem serpistirin .en az 3 -4 saat dinlendirip dilimleyerek servise sunun
ben ilk yaptigimda cafemizin etkinligine göndermistim ilk ve son resim etkinlige giden pastamizin resimleridir .deneme sonuclarini da bekledim sizlerle paylasmadan. sonucta sekerini biraz azaltmam gerektigi söylendi .bende yeniden yapip asamalari resimledim ama asamalarda badem yok
lezzetten emin olduktan sonra sizlerle paylastim dilerim beyenirsiniz afiyet olsun dostlar dualara talibim hemde cooooookca
ikicisi bizde cokdaaan bitti hemde en yüksek notu alarak ;)
İlk yorumu ben yapayım dedim...Bloguna bayılıyorum...Her tarifin ayrı güzel...Çekimlerin başka güzel....Gıbta ediyorum vallahi...Maaşallah...Ellerine sağlık yine harikalar yaratmışsın...
YanıtlaSilCanım bencede vurgun olmuş bu' Ellerine sağlık . Nefis gözüküyor
YanıtlaSilHayırlı sabahlar caNIM
elinize sağlık.çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilBayılıyorum tariflere verdiğin isimlere ablam.
YanıtlaSilEn zorlandığım şeydir tarife isim bulmak.
Ayrıca bu pasta için, vurgun sıfatı ancak bu kadar isabet olur, vuruldum çünkü pastana balımm :)
Dualarımız, yüreğimiz bir Elhamdülillah.
Sen yeter ki iyi ol can ablam.
Sımsıkı sarıldım, öptüm o tatlı yanaklarından...
Canım ellerine sağlık her zamanki gibi çok hoş bir lezzet oluşturmuşsun.:))
YanıtlaSilYüksek not almaz mı bu güzellik :) Koca bir dilim yiyebilirim :))
YanıtlaSilEllerine, kollarına, tüm bedenine sağlık..Ne şanslılar senin etrafındakiler, kıskandım işte :))
Bu arada ben de vuruldum bu pastaya..unutmuşum yazmayı da :P
YanıtlaSilEline sağlık harika olmuş tadı da eminim çok güzeldir:) sevgilerimle
YanıtlaSilPastalara degisik isimler vermene bayiliyorum bacim.
YanıtlaSilSana ayrica bayiliyorum.
Ellerine yüregine saglik melegim.
selam ve dua ile. firdevs
Pastanın görüntüsüne bayıldım nefis olmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSilGörüntü muhteşem,hemen denemek i,çin can atıyorum.Elinize sağlık.
YanıtlaSilBen de vuruldum gerçekten muhteşem görünüyor,ellerinize sağlık.Sevgiler:))
YanıtlaSilCanım pastalara verdiğin isimler bir harika.. Tam anlamıyla birebir uyuyor isim ve lezzet. Ellerine sağlık. En sıkı takipçinim. Senin tariflerini gözüm kapalı yapıyorum. Beni hüsrana uğratmayacaklarından emin olduğum için. Ellerine sağlık.. Sevgiler..
YanıtlaSilMeraba bu pastayi bir gun onceden yapib buzdolabinda saklaya bilimiyim???bir sorun olurmu??tesekkurler.tarifleriniz cok guzel oluyot.bir kacibi denedim.
YanıtlaSilmerhaba .
Silelbette lezzeti iki kati olur :)
tesekkür ederim
sevgilerimle
Yaptim harika oldu. Misafirlerim resmen vuruldular:) tariflerinizi deniyorum cok guzeller. Paylasim icin tesekkurler. Bir sorum olacak size. Kahve kasigi su bardagi olculeri ne kadardir ? Turk degilim , o yuzden tahmin edemedim. Yardimci olursaniz sevinirim saglicakla
YanıtlaSil