hayirli sabahlar dostlar canlar
belki ögleye yetistirisiniz diye hemen ekliyorum tarifi.
benimde 20 dakika icersinde kizimin okulunda olmam gerekiyor :)
malzeme
500 gr orta yagli kiyma
1 kuru sogan
3 dis ezilmis sarimsak
2 orta boy patates
2 sivri biber
1 yemek kasigi biber
1yemek kasigi domates salcasi
tuz karabiber
1 kahve kasigi kirmizi biber
üzeri icin
2 sivri yesil biber
1 domates
1 kuru sogan
firina girebilecek yaklasik 30 cm bir tepsiye kiymayi koyalim
sogani ve biberi üzerine dograyalim. patatesi soyup rendenin iri kismi ile rendeleyelim
salcalari, tuzu, karabiberi, toz kirmizi biberi ve ezidigimiz sarimsaklari ilave edelim
elimizi arada su ile islatmak kaydi ile yoguralim bir müddet.
elinizi arada islatmayi unutmayin
ayni tepsiye elimizle bastirarak tepside düzleyelim harcimizi.
firinimiz bu arada 250 dereceye isinmakta olsun
sogani biraz iri halkalar, domateside dilimler halinde dograyip haricimizin üzerine dizelim
biberleri dilimleyip onlarda ekledikten sonra, hemen isinmis firina koyalim
yukariya yakin bir katta, kizarincaya kadar pisirelim
firindan dumani üzerinde cikaralim
sofra hazirlanmis dilerseniz pilav üstü, dilerseniz ekmek arasi,
ama yaninda ayran mutlaka olmali ;)
bu miktar pasta dilimi olarak kesilince 6 kisiliktir az gelmesin gözünüze
Amman Allah'ım, görüntünün muhteşemliğine mest olmamak mümkün mü.
YanıtlaSilO ellerden çıkan lezzetleri inşaAllah bir gün tatmak nasip olur can ablam.
Ellerine emeğine ve en önemlisi o güzel yüreğine sağlık bidenem.
Öptüm ve de sarıldım sımsıkı...
nefiss ellerinize sağlık
YanıtlaSildeğişik olmuş
canım ablam...
YanıtlaSilbu yemek tam benlik olmuş :)
1 dilim istiyorum :)
ellerine sağlık......
ELLERİNİZE SAĞLIK AYNI SİNİ KEBEBI AMA SİZ PATATESLERİ İCİNE KAYMUŞSUNUZ ,SİNİ KEBEBINDA İSE ÜZERİNE KONULUYOR..GORÜNÜMDE SÜPER..
YanıtlaSilçok beğendim canım
YanıtlaSilbenim
ne kadar lezzetli gözüküyor
ellerine sağlık
ellerin dert görmesin
harikasınız..memleketim yemeğini görmek çok mutlu etti beni..biz ete patates eklemeyiz ama eminim lezzetine lezzet katmıştır..ellerinize sağlık
YanıtlaSilKöfte harcına patates eklemek
YanıtlaSilçok iyi fikir doğrusu.Üstüne halkalar
halinde kesip koymak yerine.
Böyle tatlar daha bir içiçe geçiyor
zannediyorum. Denemeliyim!..
teşekkürler:-)
Ellerin dert görmesin canim benim, cok leziz görünüyor.
YanıtlaSilBu tarifi herzaman denemek istememe ragmen,
bir türlü denemek nasip olmadi.
Insaallah birgün bende senin tarifinle denerim.firdevs
Bizim de ailecek çok sediğimiz bir yemektir.ama ben içine hiç patates koymamıştım.bu daha farklı olmuş.en kısa zamanda deneyeceğim.elinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilannem ol !
YanıtlaSilBayılırım, şimdi senin ellerinin, benim ayaklarımın bağlanma zamanıdır işte :))
YanıtlaSilEllerine canına sağlık..
bir taneemm...
ooohh dumanı üstünde! Ellerine sağlık ablacım.
YanıtlaSilOfff gece yarısı yutkuna yutkuna yorum yazıyorum.
YanıtlaSilEt sever oalrak tam bneli bir lezzet..
Ellerine sağlık canım beniiiiim:)
Ablacım içi tamamen pişiyor mu? Ben çok pişmiş severim, yaklaşık kaç dakika fırında duruyor? Hayırlı akşamlar... Kezban
YanıtlaSil@Adsız
YanıtlaSilsevgili kezban
ici pisiyor ablacim
belirttigim gibi yüksek isida ve yukari katta pirimelisin yaklasik 20-25 dakika sürüyor sen 30 yap ama kontrol etmeyi unutma
tepsinin ebati yuvarlak 30 cm
cok kalin ve cok ince olmayan bir köfte oluyor .dilerim beyenirsin
sevgilerimle