hayirli pazarlar dostlar
gri bir günden sizlere merhaba .gri giri gri degismedin degismessin yalancisin almanya :)
kelam kisa ruhum grilerde bu sebeple hemen tarif dostlar
tarif bana ait.sürec uzun gibi görünsede, sonuc degiyor dostlar .
yemegimiz 12 kisilikmi diyelim kisi basi bir tane hesap ederseniz 12 kisilik derizde, bir kisi iki tane yiyiyor, ücüncüsüne göz dikiyor .benden söylemesi .
malzeme
krep icin
250 gr un
500 ml süt
1/2 cay bardagi maden suyu
3 yumurta
tuz az karabiber
&
dolgu malzemesi
500 gr ispanak yapragi
500 gr taze mantar
1 büyük kuru sogan
yarim cay bardagi sivi yag
yarim yemekkasigi tereyag
tuz karabiber
1 kahve kasigi toz kirmizi biber
&
sos malzemesi
1 kuru dogranmis domates
yarim cay bardagi sivi yag
yarim yemek kasigi biber salcasi
2 dis rendelenmis sarimsak
tuz karabiber
&
üzerine
150 gr rendelenmis kasar peyniri
öncelikle krebimizi hazirlayacagiz
bir cirpma kabina tüm krep malzemelerini koyup el blendiri ile cekin arada karistirmak suretiyle
15 -20 dakika dinlendirin
26 cm capinda ki krep tavamizi firca yardimi ile cok az tereyagiyla yaglayalim
burada püf noktasi birakiyorum sizler her krepte uygulamaniz gereken
hamuru mutlaka dinlenmeli 26 cm tava ideal boydur kisi basi .
her krepte cok ama cok az yaglamalisiniz tavanizi ve mutlaka teflon tava kullanmalisiniz
krep yapmak icin tavayi isitin sonra tavayi ocaktan cekin 26 cm tavaya sos kepcesi ile 1,5 kepce yeterlidir. tavaniz sicak olursa harcinizi siz sallamaya baslamadan yani yayilmadan piser
o sebeple azicik sogumali tava ;) her krepte
her bir tarafi 30 saniye sürmez pismesi unutmayin bu harcimizdan 12 adet krep cikacak sorumluluk kabul etmiyorum ona göre kalin olmamali ince olmali yerken tikamamali insani
bir tarafi kizarinca kenarlarini bicakla kurtarin krebinizi bir kenarindan tutup hemen cevirin
15-20 saniyede o tarafi icin yeterlidir
kevgirle catalla spatula ile ugrasip isi zorlamayin zora sokmayin bir kenarindan tutunca yanmazzsiniz
bizde derlerki eli atese dayanikli olan kaynanaya dayaniklidir
;)
krepleri böylece tamamlayin .arada yerlerini degistirin hamur olmasin sakin
alttakiler üste üsttekiler alta degistirin yani arada
simdi harcimizi hazirliyoruz
bunun icin toplu bir resim hazirladim
mantarlari islak bir bez yardimi ile silin yikarsaniz sulanacaktir beden demesi
ispanaklari yikayip iyice süzdürün dah sonra dograyin
sapli olursa ispanaginiz ,saplarini kullanmayin ayni ebatta dogradiginiz
sogani ve mantari siviyagi tavaya koyup kavurun .suyunu cekip citirdamaya baslyincaya kadar .
üzerine ispanagi ilave edip ,kisa süre birlikte kavurun ölmesin ispanaklar ,üzerine tuz karabiber ekleyip kirmizi biberide ekleyip ocaktan alin
bu arada bir kenarda sosumuz hazirlayalim oda hazir olunca hersey su gibi akacaktir ;)
bir tencereye tüm sos malzemelerini koyup kaynamaya birakin hepsi bu sos adina yapacagimiz
konserve domates kullanmak istemesseniz 4-5 büyük rendelenmis domates yeterli olur lakin
ozaman salca miktarini bir kasiga cikarmalisiniz .
yagina ininceye kadar kaynatin kaynama sonunda tencerenin kenarinda yagini görmelisiniz sosun
öyle sulu sulu kalmamali hamura dönmemeli kreplerimiz sosu dökünce
islemlere gecelim herseyi tezgahta yaniniza alin
krepten bir tanesini tezgaha alalim üzerine iki yemekkasigi harcimizdan alip elimizle yayalim kenarlarini resimdeki gibi hafif ice kapatin( size burda arada yaptigim haliyle bir fikirde birakayim pastirmaniz varsa bir tane alta pastirma üzerine ispanaklari koyarak deneyin bu tarifi ;)
sigara böregi seklinde irice saralim
borcam tepsiye dizelim tüm kreplere ayni islemi uygulayarak
tepsiyi yaglamaniza gerek yok
önce üzerine hazirladigmiz sosu dökelim. kasar peynirini serpistirelim üzerine önceden isittigimiz 220 derece firina verelim üzeri kizarincaya kadar tutalim. ic harcimiz krebimiz sosumuz zaten pismis durumda istedigimiz yanlizca peynirin eriyip kizarmasi
biz bu arada sofrayi hazirlayalim yanina yogurtlu bir salata olmali ;) cacik olmazmi acaba ??
resimler icin özür diliyorum esim fotoraf makinamin ayarlari ile oynayinca
kareler böyle oldu af ola ama kiyamette koptu onun yerinde olmak istemezdiniz eminim
Neyse düzelir insAllah makinam
afiyet olsun. dualara talibim dostlar hepinize simdiden hayirli saglikli bereketli bir hafta diliyorum
olsada yesem diyemicem of of nedimki :(
YanıtlaSilellerine saglik ablacim. Nefis nefis olmuslar
Sayfanizi yeni kesfettim, cok guzel, sicacik emeginize elinize saglik....
YanıtlaSilHep denemek i sterim bu tarifi daha yapamadim! Bence pastirmalida güzel olur,fotograflar kötü degil üzülme,ellerine kollarina saglik senin!
YanıtlaSilTariflerinizi en kısa zamanda deneyeceğim.Hepsi birbirinden nefis gözüküyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok harika görünüyor can çektiriyor ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
krep çok severim.
YanıtlaSilbu sabah yapmıştım kendime sadesini.
denerim ki bunu oh oh.
:)
1 kuru domatesi okudum, bi on dakka düşündüm olm kuru domates nası bu kadar sos hazırlayabilir ki diye. neyse ki sonra yazının devamını okumayı akıl edebildim, bazen böyle zekiliklerim vardır. yarın denerim ki ben bunu(:
YanıtlaSilcanım nasılsın uzun süredir görüşemiyoruz..Bir yoğunluk bir telaşe dünya işleri bitmiyor..Benim bugün kamera ayarım düzeldi ne olduğunu bulduk nasıl sevindim anlatamam..Senin resimler de çok güzel görünüyor sıkıntıyı bilmiyorum ama en kısa sürede düzelir umarım..Bizim için resim hayati önem taşıyor:)))Tarif süper krep zaten çok lezzetli bir de üstüne diğer malzemeler eklendiğinde şahane oluyor..Ellerine kollarına sağlık..
YanıtlaSilAh Mlek'im ya, elim yanmadığı için mi kaynana o kadar eziyet etti bana, sadece o da değil..
YanıtlaSilkayınpeder, kayın, elti görümce hepsi :(( nasılsa dayanır diye herhalde...:(
Krep de nefis olmuş, tatmayı çok isterdim elinden..Belki bir gün...:)
Fotoğraflar hiç de kötü değil ama..
Ellerine sağlık...
masallah bayadir yoktum dökturmussunuz yine nerden baslayacagimi bilemedim bu hafta tarifleri okumakla gecer ellerinize saglik
YanıtlaSilMelegim esin iyiki makinenin ayarlariyla oynamis,nedenmi?
YanıtlaSilbaksana, bence bugünkü resimler daha net ve aydinlik cikmis.
Yani cok net ve güzel.Istersen diger postlarindaki ile karsilastir,farki göreceksin.
Eger makineni eski haliyle cekmek istiyorsan, fabrika ayarina getir.
Bizimki bazen ïstedigimiz gibi cekmeyince, esim fabrika ayarina getiriyor.
Krepler nefis olmus ellerin dert görmesin canim.firdevs
@semmma
YanıtlaSilsemma ne olur af ola ablam
cahil ablan yazip gecmis iste
dikkat etmemisim düzeltirim insAllah hemen
Fotoğraflar çok güzel çıkmış. Buna benzer bir yemek yeme şansım oldu dışarıda bir lokantada. O gün bu gündür aklımdaydı, denemek istiyordum. Artık senin bu güzel tarifinle yapar herkeslere yediririm bol bol :)
YanıtlaSilGörüntüsü harika, iştah kabartıyor. Ellerin dert görmesin ablacığım. Sevgiler.
Krepler nefis görünüyor Melek, ellerine sağlık.
YanıtlaSilIspanak sezonu kapanmadan yapmak lazım.
Bu arada;
Yemek bloguma bir virüs yüzünden giremediğini yazmışsın, geçen haftalarda başkasından da böyle bir uyarı aldım.
Arkadaş olarak eklediğim için link verdiğim bir blogda virüs varmış, uyarılar üzerine o blogu takip etmeyi bıraktım, sorun düzeldi.
Senin bilgisayarında düzelip, düzelmediğini bilmiyorum, İnşallah sorun kalmamıştır.
Ben bloguma fazla eklenti kurmam, dışarıdan uygulama hiç eklemem ama bloglarla olan link değişimleri bazen sorun olabiliyor.
CANIM ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilMUHTEŞEM GÖZÜKÜYOR
EMİNİM LEZZETİDE ÖYLEDİR
ALLAHA EMANET OL Bİ TANEM
Off senin sayfana gece girmemk gerekiyor aslında ama çocuklardan anca vakit bulup bu saatlerde gezebiliyorum blogları..
YanıtlaSilHer yaptığın gibi bu lezzetle can çektiriyor.
Ellerine sağlık canım benim..
Oooo, yenmez mi ? Çok güzel olmuş. Börek gibi :)
YanıtlaSilıspanaklı mantarlı krepe bayıldım.güzel gözüküyor.en kısa zamanda denicem.ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilmerhabalar.. ben denedim ve çok güzel oldu.. iç malzemesi damak zevkine göre değiştirilebilir.. teşekkürler :)
YanıtlaSilsevgili rümeysa .
SilRabbim gani gani razi olsun .
sevgilerimle
Merabalar tarifinizi ikinci defadir yapiyorum cok guzel oluyor.Resiminide cekdim sizinle paylasmak istiyorum amma nasil gondereceyimi bilemedim.)))bu guzel tarifler icin tesekkue ederim.Husniye
YanıtlaSilsevgili hüsniye cok tesekkür ederim. facebook adresin var ise oradan iletebilirsin .facebookda allahneverdiyse yemek olarak kayitliyim .yoksa emailime gönderebilirsin ;) yukarida iletisim bölümüne tikla orada yazili emailim .tekrar tesekkür ediyorum
Silselam ve dua ile