Es selamü aleyküm dostlar
insan neden bazi seylerin degerini onu kaybedince anlar ? bir haftadir elimde süre gelen rahatsizlik beni zorluyor .korkmayin canim elimi kaybetmedim cok sükür. lakin hareket etmemde yarattigi zorluk verdigi aci günlük islerimi aksatiyor .ev hanimi iseniz mecbursunuz bazi seyleri yapmaya o kalsin diyemiyorsunuz .size saka gibi gelebilir ama doktora gitmeye korkuyorum .biraz daha dayanmaliyim gecer diyorum .haliyle kolay zorlamayan yemeklerle geciyor günler .Kabak her evde sevilirmi bilemem
ama biz severiz. baktim ki blogumda yok, belki sevilen evler vardir, yada benceli yaptigim hali sevilir diye düsünüp eklemeye karar verdim. ama affiniza siginarak
asamalari yine resimleyemedigimi söylemek istiyorum
gerekli malzeme
&
1 kg kabak mümkünse yesil olsun
250 gr kiyma
1 büyük kuru sogan
yarim cay bardagi siviyag
yarim yemek kasigi tereyag
6 adet ceri domates
1 avuc kurutulmus domates
3 dis sarimsak
1 yemek kasigi biber salcasi
500 ml su
tuz karabiber yarim cay kasigi nane
yarim kahve kasigi toz kirmizi biber
bir tutam taze derotu
3 yemek kasigi limon sirkesi
§
yapilisi
kabaklari yikayip kurlayalim soymanizi istemiyorum bir catal yardimi ile üzerine her tarafina cizikler atalim catali biraz bastirarak asagiya dogru cekmeniz kafi bu islemden sonra tekrar yikayip kurlayin daha sonra ortadan uzunlamasina bölüp yarim parmak kalinliginda dograyalim bir kenarda bekletelim tenceremizin icersine yaglari koyup üzerine küp dogradigimiz kuru sogani, kiymayi ,dilimledigimiz sarimsagi ve serit halinde dogradigimiz kuru domatesi koyup ocada.
biraz kavuralim dibini sarmasina müsade etmeden üzerine kabaklari ilave edelim .bir kez karistirip üstüne ceri domatesi kesmeden tüm atalim .suyun icersin de salcamizi eritip kabaklara ilave edelim .tuz ,karabiber, kirmizi biber nane ile tatlandirip en son sirkeyi ilave edip,kapagini kapatalim .orta ateste 15 dakika pisirelim .yemeginizi piserken bir kez karistirmanizi istiyoum zira kabak cok narin bir sebzedir
dagilmamali her haliyle göze hitap etmeli süre sonunda ocagin altini kapatip
15 dakika daha dinlendirdigimiz yemegimizi üzerine dereotu serpistirerek servise sunalim
afiyet olsun dostlar dualara talibim .
Ellerine saglik ablacim zorlugu coksa emegi daha buyuktur emegi daha coksa lezzeti de oyledir :)
YanıtlaSilInsallah en kisa surede eski temponu yakalarsin operim!!
çok güzel görünüyor ablacım, ellerine sağlık. bende kabağı her türlü çok severek tüketirim.
YanıtlaSilRabbim şifa versin inşallah :(
Ablam çok geçmiş olsun mübarek günde dualarımdasın
YanıtlaSilEllerin dert görmesin inşallah harika gözüküyor
Hayirli cumalar melegim,gecmis olsun kardesim, .
YanıtlaSilElindeki agri sinir SIKISMASIndan kaynaklanmis olabilir.
Bence bir doktara gitmelisin,
Kabak yemegin sahane gorünüyor,ellerin dert görmesin.
Ben cogu zaman ayni tarifin kiymasizini yapiyorum,
üzerine sarimsakli yogurt cok yakisiyor, denemeni tavsiye ederim.
selam ve dua ile.firdevs
Geçmiş olsun meleğimmm.İhmal etme olur mu sanırım eli fazla zorlamaktan oluyor bu durum..Ellerine kollarına sağlık şifa olsun kabak yemeğini ben severim..Hayırlı cumalar.
YanıtlaSilGeçmiş olsun ablacığım. Allah şifa versin bir an önce.
YanıtlaSilYemeğin nefis görünüyor. Ellerine sağlık.
kabak kabak olalı böyle güzelliğe bürünmemiştir. ne kadar harika bir fotoğraf. ellerin dert görmesin. objektifine sağlık :)
YanıtlaSil