Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bayat Ekmek Corbasi

Hayirli bereketli  bir gün diliyorum dostlar 
corbamiz var bu gün.Sofralarimizin olmassa olmazi . Bayat ekmegi degerlendirmek adina ürettigim bir tarif .cok fazla miktar olmasa da kullandigim ekmek, degerlendirmek cok güzel.. Kalan bayat ekmekleri cöpe atmak yerine, birazi corba olur, birazi tatli ,birazi kizartilir.. derken israfa engel oluruz .
az olsun bizim olsun sevap degilmi ?. Ekmege saygi olsun ki bereket azalmasin ne azigimizda nede sükrümüzde .ekmek fazlaca besin degeri olmayan bir gida. ben vitamin destegini nerden karislayabilirim düsüncesi ile yaptigim hali cok lezzetli , ayni zamanda besleyici oldu .
Her grup besinden var biraz icersin de.. hadi buyrun tarife ..
Tarif bana aittir dostlar 
Malzeme 
100 gr ekmek 
2 dis sarimsak 
1 yemek kasigi tereyag +2 yemek kasigi siviyag
1 yemek kasigi misir unu 
yarim kahve kasigi pul biber 
4 yemek kasigi tepeleme süzme yogurt 
1 litre su 
200 ml et suyu
1 avcunuzun dolusu kiyma 
tuz ,karabiber,yarim cay kasigi toz kisnis 
1 kahve kasigi nane 

yaglari tenceremize koyalim.
 icersine sarimsaklari dograyalim pul biberi serpistirelim rengini tadini biraksin bu asamada .
yaglar eriyince misir ununu ekleyelim 
(neden misir unu peki besin degerinden dolayi ve o olmali ! misir ununun kendine has bir tadi var )

biraz misir ununu kavuralimbir iki dakika .
 daha sonra üzerine yogurdumuzu ekleyip, cirpma teli yardimi ile ocakda bir iki dakika kavurmaya devam edelim 

yogurdu kavurmamizin nedeni ,hem kesilmesini önleyecek, hemde her corba da istenen mayhos tadi verecek. ekstradan eksi gereksinimi duymayacagiz

et suyumuzu 

suyunu ,kuru naneyi ,tuzu, karabiberi ekleyip 

kaynayinca icersine kücük parcalara kopardigimiz bayat ekmegimizi ekleyelim 
bes dakika kaynatalim ekmekler yumsasin 

el blendri ile icine dalip iyice cekelim, kücük parca kalmasin .
bir kac dakika daha kaynayinca

avcunuz dolusu kiymaya tuz ve karabiber ekleyip az yogurun 

parmaklarinizla cimdik cimdik koparip (nohut büyüklügünde olsun)
 kaynayan corbaniza atin. bu haliyle dagilmaz yuvarlamaniza ,zaman kaybina gerek yok 
islem sonunda yine de  tane ,tane gelir kasiginiza 
kisnisi de en son ekleyip, yaklasik 10 dakika daha kaynatalim corbamizi .
arada karistirmayi ihmal etmeyin 
koyuluguna göre su ilave edebilirsiniz, cok duru olmamasina özen gösterin 
pisme sonunda dinlenirken corbamiz, kapagini kapatmayi unutmayin ki kaymak baglamasin üzeri 

seveceginizi umuyorum :) yiyenlere yapanlara sifa olsun insAllah .emin olun 
 tarhanayi aratmayacak size dualariniza talibim dostlar 
Muhabbetle 




5 Kommentare:

  1. çok güzel fikir..Ellerine sağlık..Ekmeklerin değerlendirilmesi çok önemli haklısın canım..

    sarımsak nasıl bir tat verdi, bir onda tereddüt ettim :)
    Aşamalar fotolar yine her zaman ki gibi harika..:)

    Allah'a emanet..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım benim abimi çok besle çabucak iyileşsin:))) kocaman öpüyorum sizi...

    YanıtlaSil
  3. elinize sağlık, çok keyifli ve lezetli bi rçorba olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  4. güzel bir tarife benziyor.. denemeliyim ben de.

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle