Hayirli bereketli bir gün diliyorum dostlar
corbamiz var bu gün.Sofralarimizin olmassa olmazi . Bayat ekmegi degerlendirmek adina ürettigim bir tarif .cok fazla miktar olmasa da kullandigim ekmek, degerlendirmek cok güzel.. Kalan bayat ekmekleri cöpe atmak yerine, birazi corba olur, birazi tatli ,birazi kizartilir.. derken israfa engel oluruz .
az olsun bizim olsun sevap degilmi ?. Ekmege saygi olsun ki bereket azalmasin ne azigimizda nede sükrümüzde .ekmek fazlaca besin degeri olmayan bir gida. ben vitamin destegini nerden karislayabilirim düsüncesi ile yaptigim hali cok lezzetli , ayni zamanda besleyici oldu .
Her grup besinden var biraz icersin de.. hadi buyrun tarife ..
Tarif bana aittir dostlar
Malzeme
100 gr ekmek
2 dis sarimsak
1 yemek kasigi tereyag +2 yemek kasigi siviyag
1 yemek kasigi misir unu
yarim kahve kasigi pul biber
4 yemek kasigi tepeleme süzme yogurt
1 litre su
200 ml et suyu
1 avcunuzun dolusu kiyma
tuz ,karabiber,yarim cay kasigi toz kisnis
1 kahve kasigi nane
yaglari tenceremize koyalim.
icersine sarimsaklari dograyalim pul biberi serpistirelim rengini tadini biraksin bu asamada .
yaglar eriyince misir ununu ekleyelim
(neden misir unu peki besin degerinden dolayi ve o olmali ! misir ununun kendine has bir tadi var )
biraz misir ununu kavuralimbir iki dakika .
daha sonra üzerine yogurdumuzu ekleyip, cirpma teli yardimi ile ocakda bir iki dakika kavurmaya devam edelim
yogurdu kavurmamizin nedeni ,hem kesilmesini önleyecek, hemde her corba da istenen mayhos tadi verecek. ekstradan eksi gereksinimi duymayacagiz
et suyumuzu
suyunu ,kuru naneyi ,tuzu, karabiberi ekleyip
kaynayinca icersine kücük parcalara kopardigimiz bayat ekmegimizi ekleyelim
bes dakika kaynatalim ekmekler yumsasin
el blendri ile icine dalip iyice cekelim, kücük parca kalmasin .
bir kac dakika daha kaynayinca
avcunuz dolusu kiymaya tuz ve karabiber ekleyip az yogurun
parmaklarinizla cimdik cimdik koparip (nohut büyüklügünde olsun)
kaynayan corbaniza atin. bu haliyle dagilmaz yuvarlamaniza ,zaman kaybina gerek yok
islem sonunda yine de tane ,tane gelir kasiginiza
kisnisi de en son ekleyip, yaklasik 10 dakika daha kaynatalim corbamizi .
arada karistirmayi ihmal etmeyin
koyuluguna göre su ilave edebilirsiniz, cok duru olmamasina özen gösterin
pisme sonunda dinlenirken corbamiz, kapagini kapatmayi unutmayin ki kaymak baglamasin üzeri
seveceginizi umuyorum :) yiyenlere yapanlara sifa olsun insAllah .emin olun
tarhanayi aratmayacak size dualariniza talibim dostlar
Muhabbetle
çok güzel fikir..Ellerine sağlık..Ekmeklerin değerlendirilmesi çok önemli haklısın canım..
YanıtlaSilsarımsak nasıl bir tat verdi, bir onda tereddüt ettim :)
Aşamalar fotolar yine her zaman ki gibi harika..:)
Allah'a emanet..
Ellerine sağlık canım benim abimi çok besle çabucak iyileşsin:))) kocaman öpüyorum sizi...
YanıtlaSilelinize sağlık, çok keyifli ve lezetli bi rçorba olduğunu düşünüyorum.
YanıtlaSilgüzel bir tarife benziyor.. denemeliyim ben de.
YanıtlaSilSen varya :)
YanıtlaSil