Es selamü aleyküm dostlar hayirli ,nurlu cumalar .
gecenler de yaptigimiz sarma pogacanin hamuru ile mutlaka hashasli deneyecegim demistim .
olay vuku buldu :) Hamurun dokusu hashas ile cok yakisti
hem calismasi, hem lezzeti güzel bir kombin oldu hemen tarif
hamur malzemeleri
ic malzemesi
10 -12 yemek kasigi has has ezmesi
200 ml krema
4-5 yemek kasigi parca basina siviyag
üzeri icin
hamura kullanilan yumurtalarin sarilari ve 4 yemek kasigi krema
hamuru sarma pogaca da ki gibi hazirlayip mayalandiralim .mayalanan hamurumuzu ikiye bölelim
taze yufka büyüklügün de elimizle bastirarak cekerek acalim .üzerine 5-6 tepeleme hashas ezmesinden sürelim 4-5 yemek kasigi sivi yag , onun üzerine kremadan ( 4 yemek kasigi üzeri icin ayirin)
kalani ikiye hamura paylastirin .her hamura yaklasik 4-5 yemek kasigi sürün
elinizle krema ,sivi yag ve hashasi yedirdikten sonra kenarindan baslayarak sarin
kenarlarida esit uzun bir rolemiz oldu
3 parmak kalinliginda parcalara rolemizi keselim .
kestigimiz yerler ,yukari bakacak sekilde tepsiye koyalim.
diger hamura da ayni islemi uygulayip, onlari da kesip yerlestirelim tepsiye .
üzerine yumurta sarilari ve ayirdigimiz kremayi karistirip hamurumuzun üzerine sürelim .
tepside bu haliyle 15-20 dakika dinlendirelim isitilmis 200 derece firinda kizarincaya kadar pisirelim
(Hamurun kivirdigimiz kenar kisimlarini iceriye bakacak sekilde koymaya calisin ,ki acilmasin piserken )
pisen hamurlarimizin üzerine firindan cikinca islak bir bez örterseniz yumsaklik duble olacakdir
parcalara koparip afiyetle tüketebilirsiniz .
sifa ola dostlar tekrar hayirli cumalar dualara talibim
Muhabbetle
Ellerinize sağlık bayıldım.Mutlaka bende deneyeceğim....
YanıtlaSilmuhteşeemmm ellerine sağlık yaa olsada yesek :)
YanıtlaSilyaptım ve çok lezzetli yumuşacık bir hamurişi oldu.. yanlız ben 180 derecede pişirmek zorunda kaldım.. 200 derecede içini çekmeden kızarmaya başladı.. fırından fırına değişebilir.. çok teşekkürler...
YanıtlaSilKrema yerine tereyagi kullansak olurmu
YanıtlaSilsüt ile deneyin derim ama
Silayni dokuyu yakalayabilirmisiniz bilemem
selam ve dua ile