es selamü aleyküm dostlar bu gün sizlere bir iftar menüsü vereyim dedim resimleri ile birlikte .
Yemek odamin, resim kabul etmem inadi sürüyor .hangi köseden cekersem cekeyim arzu ettigim hic bir kareyi yakalayamiyorum .fikir olma babinda, menüde var olanlari linkleri ile beraber verip sonrasinda bir salata tarifi birakyim istiyorum sizlere ama mazur görün salatanin cok asmalarini aceleden resimleyemedim .cektiklerimde ne hikmet isi hepsini silmek zorunda kaldim .
menüde hazirlamaya calistiklarim .
sehriyeli tavuk salatasi
ve revani tabanli cilekli kup
menüden anlasilacagi üzere salatalara daha ayirlik verdim .zira yemek cabuk doyuruyor ayni zamanda mideyi rahatsiz ediyor .sicacik ramazan pidesi ile salata daha cok tercih ediliyor .
bakmayin ramazan pidesi yazdigima niyetimde pogaca vardi ama olmadi
salatanin bir tanesini özellikle aci yaptim et olayin bilerek bir tek köftede kullandim
bu seferlik pastami tek tuttum gec vakte olan iftar elbette servisde hizli olmayi gerektiriyor ama mideler ayni seyi kabul etmiyor .misafir bereketi ile gelir. elbet bazi seylerden kalir.
buzdolabinda dahi olsa bozulmayacak tariflere yer vermek gerek .
yesilliklere yer vermek gerek ki istah acsin ,hazmi kolaystirsin bir kasiga bir cok gida vitamin sigsin
pastamiz olunca tatlinin ebatinida kücük tutmak iyi oluyor rahatsiz etmiyor mideleri
simdi salatamizin tarifini vereyim
rokali sehriyeli tavuk salatasi
Tarif bana aittir dostlar
malzeme
4 tane tavuk kanadi
1 su bardagi tepelemearpa sehriye
4 orta boy kornison salatalik tursusu
süzülmüs haliyle 250 gr konserve misir
4 tane taze sogan
1 bag roka ince yaprakli olsun
4 yemek kasigi limon sirkesi
4 yemek kasi siviyag
tuz karabiber
tavuk kanatlarini 2 su bardagi su ile haslayin .varsa haslarken limon püresi öneririm icersine
(bir cay kasigi yeterli olur limon püresi )
tuz karabiber ekleyin .yaklasik 20 dakika kapagi kapali halde yumsayincaya kadar haslayin
kanatlar pisince üzerine, arpa sehriyeyi ve bir su bardagi daha su ekleyin
tavadaki su miktari görüyorsunuz sehriyeyi ekleyince tavaya sehriyenin üzeri ile ayni olmali su miktari .
kisik ayarda bir iki kez karsitmak sureti ile suyunu cekinceye kadar pisirin sehriyemizi hafif diri kalmali
pisen sehriye. kapagini acip sogumaya birakin .soguduktan sonra tavuklari didikleyin biraz iri parcali olsun bu didikleme. sehriyeyi üzerine havalandirarak koyun
diger tarafta taze sogani kornison tursuyu dograyin
rokayi temizleyip yarim parmak uzunlugunda dograyip hepsini bir kapta karistirin
en son misiri ekleyip sosunu hazirlayin
sosu icin
yagi ve sirkeyi tuz karabiberi bir kapta karistirip üzerine gezdirin salatamizin
biraz dinlendirip servise sunabilirsiniz .
afiyet olsun dualara talibim dostlar .
Muntazam bir sofra ve menü.
YanıtlaSilMaşaAllah benim hamaratıma :)
Ellerine ve güzel yüreğine sağlık canım ablam.
Öpüyorum güzel yanaklarından...
Harika bir masa, harika zengin bir menü. Süper salata.. Ellerinize sağlık. afiyetle .ALLAH kabul etsin. olmayanlarada versin.
YanıtlaSilNefis nefis şahane..:)
YanıtlaSilsofra şık, yemekler harika, bir de ailecek, sizin güler yüzünüz, hoş sohbetinizle ne güzel bir iftar ne güzel bir akşam olmuştur..yiyenlere afiyet olsun, ellerine, canına sağlık canım..
Herşey Şahane olmuş söyleyecek söz bulamıyorum.Bayılıyorum bloğunuza......
YanıtlaSilEllerinize satilik izmir den sevgiler
YanıtlaSil