Es selamü aleyküm dostlar
kelam kisa hemen tarifi veriyorum iftara misafirim var ve zaman dar
tarif bana ait dilerim beyenilir
&
malzeme
3 tombis patlican ( ben ne kadar arasam da bulamadim tombis patlicanlardan )
300 gr tavuk eti Gögüs olmasin ama
4 domates 2tanesi icine ,iki tanesi üzerine
1 orta boy kuru sogan
1 iri dis sarimsak
bir tutam maydanoz
2 tane mozzerela peyniri yoksa kasar bir parmak kalinliginda olmali her birine
tuz karabiber
kizartmak icin sivi yag
patates püresi
patlicanlari yikayip kurlayin .üc parmak kalinliginda dolmalik kesin
ebatlar ayni olmali düz durmasi icin kenar kisimlarinida düzleyin
bicakla ortalarini cikarin
elimizde kenarlari biraz kalin patlican halkalarimiz var simdi.
dolmalik gibi altini tüm birakmiyoruz altida cikmis olacak
ortadan cikardigimiz patlican iclerini kücük kusbasi dograyalim
her ikisini bol tuzlayip 15 dakika bekletelim daha sonra yikayip kurlayalim
patlicanlari kizgin yagda cok hafif kizartalim cok kizarmasina gerek yok firinada girecek
resimde görüldügü üzere koyun yagin icersine altida acik oldugu icin ortadan kaynayan yag icininde kizarmasini saglayacak
yukarida malzeme de belirttim tavuk eti dedim .mümkünse gögüs olmasin
tavugun budunun kemigi cikarilmis hali, yemeklerde en lezzetli olan kisimdir.
kemigini cikararak tavuk etinin patlican dogradigimiz büyüklügünde kusbasi dograyin
kizartitigimiz patlicanlari süzgecte yagini süzdürdükten sonra
halkalari tepsiye alalim kusbasi olanlari isleme alalim
bir tencereye bir kasik sivi yag koyalim üzeirne sogani ve sarimsagi küp dograyalim tavuk etinide üzerine ekleyip tuz karabiber serpistirip kapagini kapatip ocaga koyalim harli ateste üc dört dakika birakalim daha sonra kapagini acip bir iki kez cevirelim hafifdan kizarmasi yeterli
yagina inince etimiz ocakdan cekip, icersine kizartip yagini süzdürdügümüz patlican iclerini ,
i soyup cekirdeklerini cikardigimiz domatesleri dograyalim tencereye,dogranmis maydonozu ekleyip karistiralim tekrardan pisirmiyoruz bu haliyle kullanacagiz
tuzunu karabiberini kontrol ettikden sonra
tepsideki patlicanlarimiza pay edelim
üzerlerine yuvarlak dogranmis domates dilimleriyle kapak yapalim
tepsinin kenarindan 1 cay bardagi su ekleyip isitilmis 230 derece firinda yaklasik 35-45 dakika pisirelim
firinin türüne göre pisme süresi degisebilir ama cig kalma korkusu olmasin hem ici pisti hem patlicanlar kizardi daha önce
45 dakika sonunda patlicanlarin üzerine mozzerella dilimlerinden koyup firinda tekrar verelim peynir eriyip hafifi kizarinca alalim hazirladiginiz patates püresi üzerine oturtup servis yapalim
afiyet olsun dualara talibim dostlar
Aleyküm Selam.... Detayli anlatiminiz, sahane fotograflarini icin cok tesekkür ederim kendi adima... Ellerinize saglik... Sevgilerimle,
YanıtlaSilellerine sağlık canım nefis görünüyor hayırlı iftarlar...
YanıtlaSilNefissss olmuş bayıldım bu tarife...
YanıtlaSilEllerine sağlık...
Süper olmuş çok beğendim....
YanıtlaSilMuhteşem ve kesinlikle can alıcı ablam ellerine sağlık misafirlerin varmış kolaylıklar diliyorum :)
YanıtlaSilArada bi cebine bak ;)
süper lezzetler çıkarıyosun oruç uruç valla ağzım sulandı afiyetler olsun:)))
YanıtlaSilgörüntü sunum şahane tadıda öyledir eminim kuşbaşı etlede önerilebilir sanırım ellerinize sağlık ...MELEK HİCRAN
YanıtlaSilÇok yaratıcı değişik yemekler sunuyorsunuz.Ellerinize saglık. Zehra genc.
YanıtlaSilMELEĞİM BEN BU TARİFE BAYILDIM
YanıtlaSilEN KISA ZAMANDA DENEYECEĞİM
HEM LEZZETLİ HEM ÇOK ŞIK
ELLERİN DERT GÖRMESİN
Cok güzel tesekkürler!
YanıtlaSilharika ....
YanıtlaSilHarikaaaa!Ellerinize sağlık.Şu an süper bir blog görüyorum karşımda , ellerinize emeğinize sağlık.Takibe aldım... Ben de beklerim.
YanıtlaSilhttp://buralarbaharhavasi.blogspot.com/
Hos geldiniz sefalar getirdiniz .
Silidaeyi ziyarete gelecegim insAllah
muhabbetle