Gülüsüm koydum ismini
yazmak istediklerim vardi sizlere .amaaa öyle uykum varki dostlar .Tarifi simdi yazsammi yazmasammi diye düsünürken .hadi yazayim dedim .olaki yarin sevenlerin sofrasinda köseye kurulur
gülüse vesile olur belki dedim
oldukca cabuk hazirlanan kalorisi düsük illede ama illede yaz mevsimine yakisir bir tarif sizlere
sonunda yazacagimi basta yazayim ben
servis öncesi bir 45 dakika buzlukta tutmak tada tat katiyor biline
gerekli malzeme
keki icin
4 yumurta
1 bardak seker
1 bardak un
1 ok kabartma tozu
3 yemek kasigi kakao
4 yemek kasigi süt
keki islamak icin yarim su bardagi süt
&
1 poset krem santi
1 su bardagi soguk süt
3 yemek kasigi tepeleme süzme yogurt
1,5 ajda cay bardagi kirik cikolata
&
cilek püresi sosu
500 gr cilek
1 cay bardagi (ajda ) seker
1 cay bardagi (ajda ) su
2 tatli kasigi limon suyu
1tepelme + ceyrek yemek kasigi nisasta
yapilisi öncelikle firinimizi 180 dereceye isinmaya birakalim
26 cm kelepceli kalibimizi yagli kagit ile kaplayalim
cirpma kabimiza yumurtalari kiralim üzerine sekeri ekleyip beyazlayincaya kadar cirpalim
ayri bir kapta karistirdigimiz un kakao ve kabartma tozunu cirptigimiz yumurtalara süt ile birlikte
ilave edelim. karistirip hemen kalibimiza bosaltalim düzleyelim. hemen firina verip pisirelim kürdan testi yapalim yaklasik yarim saat sürüyor gözünüz üzerinde olsun yag olmadigi icin cabuk pisiyor
kalipta 15 dakika dinlendirelim kenarlarindan bicak yardimi ile kurtarip servis kabina alalim
altidan kagidi cikarip sogumaya birakalim
kekimiz sogurken biz meyva sosumuzu hazirlayalim
cilekleri yikayip hafif iri sekilde dograyalim üzerine sekeri suyu nisastayi ve limon suyunu ekleyip
ocaga koyalim .
bir iki kez kaynamasi kafi. cok kaynamamali nisasta matlasmamali cilegimiz rengini kokusunu kaybetmemeli. zaten fark edeceksiniz hemen koyulasacak dibini sarmaya baslayacak karistirmaya devam edin bir iki kez ortasindan kaynamasi yeterlidir
hemen bir elekten kasikla gecirmenizi istiyorum sosumuzu
el blendiri kullanmamalisiniz, zira kivami bozacak rengini kaybedecektir benden söylemesi
üstte kalan kisimi atacagiz kasikla bastirarak iyice gecirin üstte sert beyaz kisimlari kalacaktir alttaki gecirdigimiz püremizi arada karistirmak sureti ile bir kenarda bekletin ilikken kullancagiz tamamen sogumamali
krem santimizi soguk süt ile cirpalim katilasinca icersine yogurdu en son cikolatayi ilave edip karistiralim
soguyan kekimizi üstten bir parmak kalinliginda keselim .
cikardigimiz parcayi kullanacagiz o bizi kenarda beklesin
yarim su bardagi süt ile kekimize ara ara islayalim
.yagsiz olan kekimizi dahada yumsaklik katacak süt
kekimizin üzerinden kestigimiz parcayi ciprtigimiz santimizin icersine ufalayalim
kekimizin kenarina varsa cember yoksa kalibimizi tekrar kekimize kenarina gecirelim
hazirladigimiz santili karisimi kekimizin üzerine doldurup düzleyelim
en üstüne hazirladigmiz ilik cilek sosumuzu kasikla önce kenarlarindan baslayarak
kasikla akitarak dolduralim
bu haliyle hemen buzdolabina kaldiralim .aceleniz var ise hemen buzluga atinzaman yeterli ise buzdolabina agzi kapali olarak ,derim ki imkan varsa bir gün önceden yapip koyalim
buzdolabina .yok ayni gün yapilacaksa 4-5 saat ona müsade edelim buzdolapta dinlenmesine
basta yazacaktim unutmusum ;) bir tane sizin gülüsünüz olacak olan cilegi süslemek icin ayirmis olalim
oda sizin gülüsünüz olsun
dinlenen pastamizi dilimleyip servise sunalim. yukarida yazdim ya
soguk tüketmeniz siddetle tavsiye olunur
afiyet olsun dostlar.. daim dualara talib bu Allah ne verdiyse
tarif bana ait elbet ..bu garibe rabbimin lütfu ,sonsuz sükürler ona ,sonsuz hamd ona .
bu pastadan kizimda yiyebildi. o son lokmayi yutarken mutfagimdaki aynada kendisi
agzinin kenarini görünce gülümsedi bende yakaladim :)
gülüsüm pastasina yakisir bir final oldu
ELHAMDÜLiLLAH
olmayan kardeslerimede nasip eyle yarabbi
sen sahit ol yarabbi tek niyetim kolayliklara güzelliklere vesile olmak
Muhabbetle
Ellerine saglik, hersey nefis gorunuyor. Sadece bir sorum olacak, cilek sosunu, suzdurmeden cilek parcacikli koysak nasil olur sizce?
YanıtlaSilAllah razi olsun .
Silbu konu arzunuza kalmis diyeyim :)
ama bu görüntüyü yakalamak isterseniz süzmelisiniz
birde tüm cilek pisirilmis olsada keserken sorun cikariyor
sevgiler
Elinize sağlık bayıldım pastanıza bu sıralar ben de tatlılarımı hep çilekle yapıyorum mevsimi malum bu da çok hoşuma gitti üstelik çok a kolay sevgilerimle...
YanıtlaSilcok tesekkür ederim sevgili özgen
Silselam sevgi dua bizden <3
çok çok çok güzel birşey bu ellerine sağlık ablacım şifa olsun.
YanıtlaSilsagol caniiim rabbim razi olsun
Silbaki muhabbetle canim
ellerine sağlık çok şık ve harika bir pasta olmuş ağzınızın tadının bozulmaması dileğiyle..
YanıtlaSilrabbim razi olsun amin ecmain
Silmuhabbetle <3
harika bir pasta olmuş elinize sağlık
YanıtlaSilcok tesekkür ederim ziyadesini sofraniza nasip olsun insAllah
Silmuhabbetle
elleriniz dert görmesin yine şahane bi tarif dualarına yürekten amiiin.... rabbim olmayan herkese bol bol nasip etsin. sizde lütfen tariflerinizden mahrum etmeyin bizleri sevgiler
YanıtlaSilAllah razi olsun adasim <3
Silamin ecmain .
dualarina talibim canim
muhabbetle
Salam aldi kümmern cok guzel gorunuyor ellerinize saglik
YanıtlaSilBen yine sorularimlal sizi sikicam kusura bakmayin ama ajda bardakla neyi karte diyorsunuz
birde kremsantinin almancasini alabilirmiyim lutfen
tesekkür ederim .
Silajda bardak bir türk cay bardagi oluyor biraz iri bir cay bardagi yani normal türk cay bardaklarina göre
krem santi almancasi schlagcreme oluyor
çok güzel bir tarif. çilek sosunu blendırdan geçirdiğim için herhalde rengi kötü oluyordu. böyle deneyeceğim inşeAllah. takipteyim ben de beklerim. sevgiler...
YanıtlaSiltesekkür ederim sevgil özlem
Silo rengi bende sevmiyordum ama bu haliyle cilek rengini korudu ;)
iadeyi ziyarete gelirim bende insAllah dua buyrun
muhabbetle
Çok güzel bir tarife benziyor benm bi kaç sorum olacak ben krem şanti çok fazla sevmiyorum ortadaki krema karışımı çok ağır olmaz sanırım. Veya ortaya koyabileecgim çig kremadan yapılan bi tarifinşz var mı
YanıtlaSilbide çiçekle ri pişirdikten sonra süzgeçten geçirmeden direk tane tane koysak görüntü olarakta hoş olur ama tad nasıl olur acaba ;) şimdiden teşekkürler
sagolun .
Silortadaki krema bu haliyle agir degil genele olrak agir bir pasta olmuyor zaten hic yag kullanmadim cünki .
santinin icersindeki yogurt pisirilmis cremadan daha hafif emin olabilirsiniz
ilk yoruma cevabimda belirttim bu görüntüyü yakalamak icin püre yapilmasi gerekiyor birde dilimlerken pisirilmis olsada cilek sorun cikariyor yani dagiliyor deneyip karari siz vereceksiniz
sevgiler
Melegim, pastan muhtesem görünüyor
YanıtlaSilellerine yüregine saglik .muhabbetle. firdevs
Allah razi olsun firdevsim
Silözledim seni nerelerdesin ? unutma bacini
muhabbetle
Bu pastalar beni benden alıyor,bu nasıl bir görüntüdür, her pastanız tablo gibi,bunu çilek mevsimi geçmeden denemek lazım,görüntü renkler tam anlamıyla mest edici,ellerine yüreğine sağlık canım...
YanıtlaSilAllah razi olsun fatmacim
Silbakan gözdeki yürekteki güzellik o
sizlerin övgüsü bakisi ile güzellik buluyorlar onlar
rabbim ömrünüze ömür katsin hepinizin
muhabbetle bacim
sen yaparsan ekstradan tada tat katmaya ne gerek var ki ablam (:
YanıtlaSilcan yavrum benim <3
SilBen söyleyecek kelime bulamıyorum artık ablam yaa! Hepsi o kadar şahaneki yaptıklarının...Bebeğim olduğu için biraz uzak kaldım sizlerden ama her zaman takipteyim, hatta instagramdanda izliyorum!Sen beni unuttun tabi ama haklısın o kadar çok ziyaretçin varki herkesi aklında tutman mümkün değil.Ellerine sağlık ablam:)
YanıtlaSilAllah razi olsun ablam .
SilAllah anali babali hayirli ömürlü eylesin bebegini .
hatirladigim kadari ile blogunun ismini degistirdikten sonra baglantinin koptugu yaniliyormuyum ?.yanlisim varsa düzelt sibelim
baki muhabbetle
Oyy ablasının bitanesi canım benim ne çok özlemiştim dilinden dua akan elinden lezzet fışkıran gözleri bayram ettiren zihinlere kolaylıkla giren güzel anlatımlı tariflerini..
YanıtlaSilCanımın içi ellerine sağlık. Hanenden güzellikler ve bereket eksik olmasın. Sevgilerimle..
bende seni özledim tatli dillim .
Silamin ecmain canim
daim duacinim bilesin rabbim darda koymasin seni ve sevdiklerini
selam ve dua ile
Ve en son pancarlı püre tarifini okumuşum gittim diğer tüm tariflerini yorum bırakamasamda göz gezdirdim. Ellerine kollarına sağlık Meleğim..
YanıtlaSilAllah razi olsun vuslatim
Silayirdigin zamana okudugun her harfe sevap yazssin rabbim
hakkini helal et
ömründen zamaninindan bana hibe ettin
sarildim
ELLERINE SAGLIK
YanıtlaSilbanada beklerım sevgıle r
tesekkür ederim rabbim razi olsun
Silgelirim insAllah iadeyi ziyarete
muhabbetle
Bu ne muhteşem bir sanat böyle, hayran kaldım pastanıza,ellerinize,yüreğinize sağlık Melek ablacığım,RAHMAN a c.c emanet olun...
YanıtlaSilAllah razi olsun canim
YanıtlaSildaim dualara talibim
sende ona emanetsin ablam <3
İsmi ile müsemma bir pasta olmuş bu:) yiyenleri mutluluktan gülümseten...
YanıtlaSilEllerine saglik meleği mm...
Kolun nasil oldu meraktayim Cann ...??
Sarildim mmuhabbetle..uç aylarimiz hayirli ve mübarek ola...dua ile gonuldasim...
kekigim hakkini helal edesin cevap yazamadim
Silkolum iyi can seninde mubarek olsun güzel aylarimiz
hamdolsun rabbim unutmuyor beni baskaca hallerdeyim dua buyur bana
baki muhabbetle bacim
Merhaba,
YanıtlaSilPastanızı denedim çok beğendik.Fakat üzerindeki çilekli jöle suyunu tariftekinden az koymama rağmen fazla akışkandı.Buzdolabında bir gece beklettim ama bir türlü resimdeki gibi olmadı.Sos gibi pastanın üzerinden aktı.Aradaki krema ağır mı diye sorulmuştu.Aksine sizin de belirttiğiniz gibi çok hafif ve lezzetliydi.
Sevgiler,
Binnur Akkaya
cok tesekkür ederim sevgili binnur .
YanıtlaSilböyle geri dönüsümler olunca ben cok mutlu oluyorum .
benden hep bardak kasik ölcüsü ile tarif vermem isteniyor
iste bu sebeple sevmiyorum bu tarz ölcü sistemini
büyük ihtimal nisasta orani sorun cikardi kasik farkliligi :(
baskaca bir etken oldugunu düsünmüyorum
üzgünüm hakkini helal et bir dahaki sefere yapinca ölcüm gramaj olarak yanlarina ekleme yapmaliyim
baki muhabbetle
Merhaba,
SilHelal olsun ne demek.Üzülmeyin lütfen.
Takipçi olarak sizlerin geri dönüşü de bizleri mutlu ediyor:) Bende nişastadan olduğunu düşündüm.Belirtilmediği için mısır nişastası kullanmıştım.Sanırım buğday nişastasıyla aynı kıvamı yakalayabilirim.Tekrar denediğimde sizi bilgilendiririm.
Teşekkürler, sevgiler
Binnur Akkaya
cok tesekkür ederim sevgili binnur
Silelimden geldigince sizlere dönmeye calisiyorum lakin her zaman mümkün olmuyor
bu keyifli bir geri dönmeme meselesi degil inanin :(
nisasta da varsa mesela söle bir noktada var binnur cilegi tencereye koyduk sekerini ekledik ocaga koyduk .hadi diyelim biraz beklettik bu süre bes dakika bile olsa etkendir sulu olmasinda.
mesela ocagin isisi cok düsükse sulanma dahada yogun olur cok acik olursa dibi sarar bunlarda göz ardi edilmemeli .cok seyi yazmaliyim galiba ,tarif yazarken
ama dedigim gibi evimde devamli yatan bir hastam olunca vakitte sinirli bagislayin
baki muhabbetle
Merhaba,
SilTekrar denediğimde bilgilendiririm demiştim.Evet sorun nişasta çeşidiyle alakalıymış. Yani mısır nişastası ile kıvamı tutturmak biraz zormuş.Çok beğenildiği için kısmetse yarın 3.kez yapacağım.
Çok teşekkür ederim bizi bu kadar kolay, gösterişli ve de çok lezzetli bir pasta ile tanıştırdığınız için.
Sevgiler,
Binnur Akkaya
asil ben cok tesekkür ediyorum sevgili binnur
Silcok mutlu oldum rahman razi olsun .
sizlerin varligi ile kiymetli degerli tarfilerim
selam dua baki muhabbetle
Melek ablacım Allah razı olsun çok çok güzel bir tarif denedim çok beğenildi ve tarifini istediler :) tabi bende mutlu oldum :)
YanıtlaSilcanim benim rahman razi olsun .
Siliyiki varsin
Muhteşem bir tarif iki sefer yaptım olay oldu çok teşekkürler :-)
YanıtlaSilAllah razi olsun ..mutlu ettiniz beni
Silselam ve dua ile
Yine muhteşem tarif ellerine sağlık Melek ablacım. Ben Ümraniye de oturuyorum ailem avrupa yakasında oturuyor doğal olarak kimse gelmiyor misafir olaral. Biri gelsede yapsaydım. :) Sevgiler
YanıtlaSilAllah ömür verirse ben geleyim insAllah bana yap
Silvar olasin ablasi
baki muhabbetle <3
Elimden geleni yaparım. Sen yeter ki gel :)
SilMascarponeli pasta vardi mascarponeden dolayi yapasim gelmiyodu suzme yogurt super bir fikir denicemmmm
YanıtlaSiltesekkür ederim .dilerim beyenirsin sevgili eylül
Silsevgiler
Boyle bir sayfayla karsilastigim icin cok sansli hissediyorum. Allah ebeden razi olsun kardesim... Dua ile.
YanıtlaSilamin ecmain .Allah sizlerden razi olsun .
Silne mutlu bana ki sizler varsiniz
baki muhabbetle
Merhaba.. Gülüşüm pastanızı denemek istiyorum.. Fakat mevsim itibari ile çilek yok.. Kış için hangi meyve ile yapabiliriz ve bu meyve degişikligi tadını olumsuz etkiler mi..? Emeginize saglık.. Bütün tarifleriniz çok güzel .. Denediklerimden hep övgü aldım ve sitenize yönlendirdim..
YanıtlaSilMerhaba
Silrahman razi olsun cok tesekkür ederim
meyve degisikligi lezzetinde etken olmaz tecrübe etmedim tavsiyem frambuaz ile deneyin derim .
cilek (mevsiminde toplanip dondurulmus) olarak kullanilabilir
selam ve dua ile