Bu enfes tadi ilk arkadasimda yedigim zaman vurulmustum ,bulguru severim ama bu haliyle cok daha lezzetli bir pilav.has bir cerkez kizina layik bir tarif .alir almaz tarifini, haftada iki kez yapar duruma geldim.
bu pilavda tek degisiklik yapmaniz gerekiyor oda bulguru asla yikamamalisiniz !!
simdide sizlerle paylasip bu tatdan mahrum kalmanizi istemiyorum
gerekli mazleme.
1 su bardagi tel sehriye
2 su bardagi pilavlik bulgur
80 ml sivi yag +1 kahve kasigi tereyag
4 su bardagi tavuk suyu ( sade sicak suda kullanabilirsiniz ama tavuk suyu cok yakisiyor )
karabiber taze cekilmis olsun lütfen ;)
tuz
tencerenize siviy yagi koyup sehriyeleri ekleyin sararmaya baslayinca tereyagini ve karabiberini ekleyin renkleri koyulasincaya kadar sehriyelerin tereyagda karabiberde kokusunu birakacaktir pilaviniza
hemen bulguru ekleyip bir kac kez daha cevirin .
tuzunu suyunu ekleyip orta ateste suyunu cekinceye kadar pisirin.
pisen pilavinizin kapagina kagit havlu koyup yarim saat dinlendirin .
dinlendirdigimiz pilavi kasigin sapi ile havalandirin
sicak sicak servis yapin .
afiyet olsun dostlar daim Dualariniza talibim
Muhabbetle.
Güzel kalpli marifetli elli ablam benim..öptüm..
YanıtlaSilbulguru böyle hiic denememistim, cok güzel oldu...abla iyiki varsin..
YanıtlaSilRabbime emanetsin
Avusturyadan selamlar,Aysee
Allah razi olsun aysem .
Siliyiki sizler varsiniz .cok sevindim inan .
rabbim sevindirsin seni
baki muhabbetle