celenk patlican tasarimi ve tarifi bana ait canlar .
inanin lezzetini ve görüntüsünü bu kadar beklememistim sasirdim ve hemen sizinle paylasmak istiyorum .
Malzeme
3 adet iri patlican alacali soyulmus ince dilimlenmis .
kizartmak icin sivi yag.
450.gr yagli dana kusbasi eti .
1 büyük yemeklik sogan
3 adet yesil sivri biber .
3 adet soyulmus kabuklari cekirdekleri cikarilmis dogranmis domates
1 yemek kasigindan az biber salcasi
1 kahve kasigi yemeklik kirmizi toz biber
2 adet patates yuvarlak dilimlenmis orta boy olsun .
üzeri icin 1 adet yuvarlak dilimlenmis domates
yarimbag maydanoz .
tuz ,karabiber
ortasi delik olan 28 cm capinda kek kalibi .
yapilisi:
öncelikle patlicanlari alacali soyup ince dilimleyelim .üzerine tuz serpip bir süzgecte yarim saat bekletelim .daha sonra bol su ile yikayip iyice kurlayin .
kizgin yagda kizartip yine süzgecte bir süre bekletinki yaglari süzülsün .tencerenizin icine eti dogranmis sogani biberi koyup kapagini kapatin et suyunu salip cekinceye ve kavrulmaya baslayincaya kadar pisirin .yag kullanmaniza gerek yok etin yagi yeterli olacakdir.
salcasini toz biberini domatesini koyup yaklasik bir bucuk bardak su ekleyip pisirin.
bu islemi düdüklü tenceresinde yapmanizi öneririm .
pisen etli karisima maydonozu ekleyin tuzunu ve karabiberini ayarlayin .
kalibiniza önce dilimlenmis domatesi sonra patatesi dizin onlarin üzerine patlicanlari siralayin etinizi kevgirle alarak patlicanlarin üzerine koyun .kalan patlican dilimleri ile üzerini kapatin kenarlardan yükselen patlican dilimlerini ice dogru katlayinki acilmasi bohca seklinde olacak
etten kalan suyu süzgecten gecirerek patlicanlarin hizasina kadar koyun.
isitilmis 200 derce firinda yaklasik 35-40 dakika pisirin servis yapmadan önce dikkatlice bir tabaga ters cevirin 3 parmak kalinliginda dilimleyerek servis edin
afiyet olsun .dualarinizda unutmayin .
Bu nasıl bir güzellik Allah'ım ellerine sağlık ablacım..gerçi ellerin değdi mi şüphem var esasen bu el değmemiş kadar müthiş görünüyor da :)
YanıtlaSilçok canım çekti :))))))
YanıtlaSil