Hayirli sabahlaaaar dostlar .
günlük kosturmacalar hic bitmiyor Rabbim herkeze kolayliklar versin .tramisu ile geldim .cok önceden yaptigim tarifi ,birazcik daha güzellestirerek getirdim karsiniza .cabuk degil biraz zahmetli ama inanin lezzet olayi harika . zahmetlerinize degecek kalorisi ve lezzeti bol ;)) bu bilgiyi buraya sonradan ekledim irdeleme duygum kabardi :)
dedim nedir tramisu anlami nedir ?anlami "beni kendime getir,, mis
laf aramizda yiyince insan kendine geliyor :)
malzeme
400 gr kedidili büskivi
500 gr kaymak (maskarpone )
200 gr pudra sekeri
5 yumurta
250 gr labne peynir
2,5 yemek kasigi granül kahve nescafee
2,5 su bardagi ilk su
4-5 damla acibadem aromasi
üzerine serpmek icin kakao (sekersiz )
günlük kosturmacalar hic bitmiyor Rabbim herkeze kolayliklar versin .tramisu ile geldim .cok önceden yaptigim tarifi ,birazcik daha güzellestirerek getirdim karsiniza .cabuk degil biraz zahmetli ama inanin lezzet olayi harika . zahmetlerinize degecek kalorisi ve lezzeti bol ;)) bu bilgiyi buraya sonradan ekledim irdeleme duygum kabardi :)
dedim nedir tramisu anlami nedir ?anlami "beni kendime getir,, mis
laf aramizda yiyince insan kendine geliyor :)
malzeme
400 gr kedidili büskivi
500 gr kaymak (maskarpone )
200 gr pudra sekeri
5 yumurta
250 gr labne peynir
2,5 yemek kasigi granül kahve nescafee
2,5 su bardagi ilk su
4-5 damla acibadem aromasi
üzerine serpmek icin kakao (sekersiz )
yapilisi
öncelikle yumurtayi ve pudra sekerini yüksek devirde yaklasik 4-5 dakika cirpin
ocaginiza bir tencereye iki parmak kadar su koyup kaynatin. üzerine metal yada cam bir genis kase koyup
icersine cirptiginiz yumurtayi koyun. devamli karistirmak sureti ile cirpmaya devam edin, bu islem sirca parmaginizi yumurtaya batirdiginizda yanacak dereceye gelinceye kadar olmali .cirpma islemini sakin birakmayin böylelikle cig yumurta olayini ortadan kaldirmis oluyoruz
pisirdigimiz yumurtayi sogumasi icin bekletelim soguyan harcimizi tekrar mikserimize koyup koyulasincaya kadar cirpin icersine aci badem aromasini koyun .
labne peyniri kaymagi ilave edip karistirin
bir kase icersinde kahveyi hazirlayin bu islemi soguk su ile yapin ki büskivilerimizi islatirken erimesin
büskivileri kahveye batirip tramisu kabinizin altina dizin
üzerine hazirladiginiz kremadan bir miktar dökün
tekrar büskivileri kahveye batirip krema üzerine dizin
böylelikle en üste krema gelecek sekilde malzemenizi kullanin
buzdolabina koyup sogutun ilk soguma gerceklestiginde üzerine kakaonuzu serpin
dilimleyerek servis yapin .
tatlinizi mutlaka buzdolabinda muhafaza edin iki gün icersinde tüketilmesine özen gösterin
bu uyari tüm yumurtali ürünler gecerlidir mutfagimda
afiyet olsuuuuuun tarifin konsepti bana ait ;)
bu notu vermeden tamamlamak istemedim .
kahveniz espresso olursa lezzetini cok etkiliyor
espresso olmassa türk kahvesi ile deneyin derim
ellerine emeğine sağlık canım..nefiss görünüyor..
YanıtlaSilAllahım bu nasıl bir güzellik böyle.gel beni ye diyor.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilİştahı kabarttı ..bayılacak kadar etti..
YanıtlaSilEllerine sağlık.
tiramisu en çok sevdiğim tatlıdır...
YanıtlaSilbir dilim de benim için ye arkadaşım :)))
ellerine sağlık....
kocaman sevgiler...
Bir defa yemiştim:)) ama kedi dili hiç yemedim:)
YanıtlaSilnerede yaşıyorum ben anlamadım ki:) burada yok ki...
henüz hazır pasta altlıkları bile yeni bulunur oldu:))
görüntü müthiş söylemeden geçmeyim dedim:)))
Ellerinize sağlık. Kelepçeli kalıpdada yapabiliriz herhalde. Çok lezzetli görünüyor
YanıtlaSil