hayirli pazarlar dostlar bir hafta daha bitirdik rabbimin müsadesi ile .
yorgunlugumdan dolayi hafta sonu birsey üretemedim. arsivim de kenarlar da kalmis bir resim dikkatimi cekti baktim recel tarifi :) kendi kendime dedim paylasmamisim .
üzülerekte söylemeliyim sakladigim bir kac tarifim vardi ama birseyler yüzünden hepsi malesef silinmis yeniden deneyip resimleyip paylasacagim insAllah .
bu tarifin malesef katogorisi yok o yüzden tatli bölümüne eklemeliyim.
yada yeni bir katagori gerekli
ama sunuda belirtmeden gecemeyecegim kis hazirliklarim yoktur, receli bile haftalik yaparim
belki de marketlerde artik herseyin bulunmasi sebeb.
türkiyede olsam belki diyorum birseyler yapip saklayabilirim kis icin ..
yapilmadigindan dolayi katagoriside yok yani :))
recelimiz cok basit ben kendimize göre olan bir haftalik yetecek bir miktar
500 gr cilek
2 su bardagi seker
bir kac damla limon suyu (sisedeki limon sularindan kullaniyorum ben asit orani daha yüksek )
yapilisi
recelimizi yapmak icin bir gün önceden cilegi yikayip tencereye koyun .üzerine sekeri döküp geceden sabaha kadar bekletin .
sabah cilegimiz suyunu birakmis olacaktir .
ocaga koyup yaklasik 15 dakika kaynatin 15 dakikanin sonunda limon suyunu ekleyin bir 10 dakika daha kaynatin .kaynarken üzerindeki köpükleri alin .kaynama orta ateste olmali ocagin altini kaptin bir kenarda ilimasi icin bekletin daha sonra üzerinde kenarlarin da ara ara olusan , köpükleri iyice temizleyin .
vanilya kokusunu seviyorsaniz sayet, recelin bitimin de 1 pk vanilya sekeri ekleyebilirsiniz
servise hazirdir su haliyle ;)
ekmeginize önce kaymak üzerine recelinizi sürün
sifa olmasi dileklerimle
yorgunlugumdan dolayi hafta sonu birsey üretemedim. arsivim de kenarlar da kalmis bir resim dikkatimi cekti baktim recel tarifi :) kendi kendime dedim paylasmamisim .
üzülerekte söylemeliyim sakladigim bir kac tarifim vardi ama birseyler yüzünden hepsi malesef silinmis yeniden deneyip resimleyip paylasacagim insAllah .
bu tarifin malesef katogorisi yok o yüzden tatli bölümüne eklemeliyim.
yada yeni bir katagori gerekli
ama sunuda belirtmeden gecemeyecegim kis hazirliklarim yoktur, receli bile haftalik yaparim
belki de marketlerde artik herseyin bulunmasi sebeb.
türkiyede olsam belki diyorum birseyler yapip saklayabilirim kis icin ..
yapilmadigindan dolayi katagoriside yok yani :))
recelimiz cok basit ben kendimize göre olan bir haftalik yetecek bir miktar
500 gr cilek
2 su bardagi seker
bir kac damla limon suyu (sisedeki limon sularindan kullaniyorum ben asit orani daha yüksek )
yapilisi
recelimizi yapmak icin bir gün önceden cilegi yikayip tencereye koyun .üzerine sekeri döküp geceden sabaha kadar bekletin .
sabah cilegimiz suyunu birakmis olacaktir .
ocaga koyup yaklasik 15 dakika kaynatin 15 dakikanin sonunda limon suyunu ekleyin bir 10 dakika daha kaynatin .kaynarken üzerindeki köpükleri alin .kaynama orta ateste olmali ocagin altini kaptin bir kenarda ilimasi icin bekletin daha sonra üzerinde kenarlarin da ara ara olusan , köpükleri iyice temizleyin .
vanilya kokusunu seviyorsaniz sayet, recelin bitimin de 1 pk vanilya sekeri ekleyebilirsiniz
servise hazirdir su haliyle ;)
ekmeginize önce kaymak üzerine recelinizi sürün
sifa olmasi dileklerimle
Ellerinize sağlık çok severim, Sevgiler!
YanıtlaSilMiiiihteşeeeem bir görüntüüüü zaten resim bittiriyor beni ellerine sağlık çok da severim kendilerini..
YanıtlaSilKaçtım ben kaçtım parka gidiyoruz biz sarıldım ablammm
tesekkür ederim simgecim benden de sevgiler
YanıtlaSildegmesin yagli boyam iyi eglenceler
yagmurlu hava burada biz evlerdeyiz
yatagin altina kulube yapmakla meskuluz hala :)
Hım kızarmış ekmekle ne güzel olur :)ben Tr deyim de sanki kışlık mı yapıyorum (yüzü bile kızarmayan 18 yıllık ev hanımlığı katogorisinden zaten beceremiyorumda)dolapta kalan meyveleri bile ay zie yazık olmasın diye anında kaynatıp reçel yapabiliyorum.Misal erikler kalmış attım dolaba kışın kaynatıvericem bir kavanoz:))Bu arada ne kadar preofesyonel bir görünümü var sitenin tebrik ederim yani..
YanıtlaSilHayırlı mutlu haftalar..
Ellerine sağlıkkk
YanıtlaSilcanım hiç abartısız kahvaltıda bir küçük kavanoz yiyorum:)))
tabi her sabah değil:))))
çok güzel görünüyor,ben kışlık yapıp yazdan bitiriyorum:))