selamün aleyküm canlarim .
resimlerle ugrasirken baktim ki arsivim de eklemedigim bir resim var.
yapmisim kalmis . ama ne hikmetse asamalarini silmisim .
zaten ölcmeden bicmeden yapilan bir lezzet
kis günlerinizin koruyucusu olabilir bu lezzet .
soguktan gripten bakteriden .
savunma sistemini güclendiren sarimsak ve ceviz var icersinde
aci metobolizmayi hizlandiran domates ve biber anti oksidan bir gida
ayriyete ceviz bir omega kaynagi cocuklarimiz ve bizler icin cok önemli
seneler öncesinde annanemin yaptigi haliyle yaziyorum buraya ..
müptelasi olan ihsan enistem de vefat edince yapmaz olmustum cok severdi
kizim babasinin aci salca ezmesine saldirinca gecenlerde ben de yiyecegim diye
ona tatlisindan yapmistim .sizde arzunuza göre tatli yada aci yapabilirsiniz .verecegim malzemeden fazla yapip koyabilirssiniz buzdolabina bozulma olmaz .
malzeme
1 su bardagi cekilmemis haliyle ceviz
3 büyük ! yemek kasigi salca (biber yada domates ben yari yariya yaptim )
3 dis ezilmis sarimsak
1 cay bardagi zeytinyag
1 kahve kasigi kimyon
arzu ettiginiz kadar pul biber
tuz karabiber
1 cay kasigi kisnis
yapilisi
cevizi birazcik iri olacak sekilde cekelim yada yagini cikarmadan dövelim
üzerine salcayi ezilmis sarimsagi (burada sarimsagi tuz ile dövmenizi isteyecegim ama )
baharatlari istediginiz kadar pul biberi koyup saf zeytinyagini ekleyin iyice karistirin .
tuz ekleyin karabiberi biraz fazlaca tutun ;)
yarim saat dinlendikten sonra servise hazirdir .
bu sosu ekmeklerinize sürerek yahut yaptiginiz makarnanin üzerine yada salatalariniza ekleyerek kullanabilirsiniz
beni dinlerseniz yapin bir litrelik kavonoz atin buzdolabina sonra unutun .
arzu ettiginiz zaman o nasilsa hatirlatacaktir size kendini tadi ile
afiyet sifa olsun dualariniza talibim dostlar
kagidi kalemi hazirlayin ;)
Ellerine sağlık ablacım bayılırım ben eşim sevmediği için hepsini ben yiyorum:)) Harika görünüyor,sevgiler!
YanıtlaSilAleyküm selam bitanem.
YanıtlaSilHmm ellerine sağlık canım.
sarıldım.
Selamın Aleyküm ablam. Ellerine sağlık. Bizler çok severiz Ezmeyi :)) Hep annem yapıp yollardı bize. Bende deneyeceğim senin tarifini.
YanıtlaSilHerşey gönlünce olması dileğiyle...
Hayırlı akşamlar
Ve aleyküm selam.
YanıtlaSilne güzel olmuş ezme.
Ben tam bir ceviz kurduyum:)
Çemene koyuyorum bolca,senin tarifin de benziyor benim çemenime.
Ama el farkı, tecrübe farkı,yorum farkı var tabi:)
Şahane gözüküyor arım,balım,meleğim..
Sağlıklı,mutlu ,hayır dolu haftalar dilerim..
ve aleyküm selam
YanıtlaSilannemde yapar her sene muhakkak
ama bana yasak çiğ sarımsak :)
eline sağlık canım
HARİKA HARİKA
YanıtlaSilBAYILIRIM BEN BU TARZ TATLARA
ELLERİN DERT GÖRMESİN KISMETLE DOLSUN GÜLÜM
HAYIRLI AKŞAMLAR
Benim yemekten en keyif aldığım şeydir bu ezmeler. Annem de çok yapar. Ben küçükken arkadaşlarımı eve çağırır çay tabağında azıcık yapardım bundan ve ekmeklerimize sürer yerdik :)) Tabi durdukça, sarımsak ve baharatlar salçaya sindikçe lezzeti artıyor. Ellerine sağlık. Çok canım istedi yine :)
YanıtlaSilBurda yayınlama bunları,yayınlamaaaaa.yeni bir ürün olarak süreceğiz piyasaya köşeyi döneceğiz..kaldır yayını hemen :p
YanıtlaSilTam bizim sevdiğimiz gibi...Bizim oğlanlara bu kase bir kahvaltıda biter :) Ellerine canına sağlık..gönülden kucakladım..
YanıtlaSilyine tam benlik bir lezzet ve cevizzzzzzz :) anladın sen onu :)
YanıtlaSilherşeyin ama herşeyin yanında yerim ben bunu ayıla bayıla ohh mis :)
ellerine sağlık şeker ablam :)
Cevizin girdiği her şey çok güzel oluyor ki. Hele arkadaşım yapınca:))
YanıtlaSilkahvaltıda olsa sev seve yerim :))
YanıtlaSilekmeğimin üzerine sürerim ooh miis gibi :))
ellerine sağlık ablam...