Es selamü aleyküm dostlarim
benceli kavurma .
evet dana eti fazlaca ragbet görmez. cünki ne kadar pisirirseniz pisirin rengi kara ve sert olur .
aslinda dün yapmistim ama kismet olmamisti eklemek .bir kez olsun denemenizi tavsiye ederim biliyorum kizacaksiniz yine bana .ama benceli iste :) tadina bakmadan karar da vermenizi istemiyorum icindeki ancuez yine düsündürecek sizi. icinde oldugunu bilemeden yeseniz asla anlamayacaginiza adim gibi eminim. neden bu kadar cok anuez kullaniyorum .birinci neden vitamin degeri ikici neden yemege kavrulmus tadini veren ögelerden bir tanesi ancuez
aslinda su ancuez icin bir post hazirlayamadim. tembelligimden ertelledim durdum hep
ilk firsatta insAllah
simdi tarif .zira islerim var araya sokusturdum post yazma isini :)
malzeme
1,5 kg dana eti
1 büyük sogan
3 yemek kasigi dogranmis kuzu gömlegi yahut ic yagi
2 ancuez
3 yemek kasigi sirke
1 kahve kasigi seker
1 kahve kasigi kekik
tuz karabiber
etimizi sinirlerinden yaglarindan temizleyip biraz iri olacak sekilde kusbasi dograyalim
tenceremize etimizi koyalim . etin üzerine 2 yemek kasigi sirke gezdirip kapagini kapatip ocaga koyalim sulanmasi icin birakalim ocakta
cok degil bir kac dakika kaynayincaya kadar
kapagini acip bir kez karistiralim. köpükleri tamamen üste gelince
dogru tencereyi alip süzgece süzelim üzerinden su gezdirelim
tencereyi de yikayalim hem etten hem tencereden köpükten olusan paslar gitsin
ocaga tenceremizi koyalim iyice isininca hemen gömlek yagini atalim icersine
aninda erimeye baslayacaktir gömlek yagi
erip üstünden kuru parcalarini kevgirle alalimagzimiza gelmesin
sicak eriyen gömlek yagin icersine ancuezi koyalim oda eriyecektir hemen
önce kalin piyazlik dogradigimiz soganlari ekleyelim. yag ceksin icersine aromasini
eti ilave edelim üzerine 1 yemek kasigi sirkeyi tuzunu bol karabiberini sekeri kekigini serpistirelim karistiralim bir iki kez
hic su koymadan kapatalim düdüklü tenceremizi
pisme ayarina gelince 20-25 dakika pisirelim bir iki kez tencerenizi sallamanizi tavsiye ederim
pisme sonunda birakalim kendi haline havasini birakinca düdüklü acalaim harmanlayalim
hemen sicak sicak servise sunalim
resmin altindakileride okuyunuz
dostlar dana eti yagsizdir etin aromasi yoksundur. ic yagini muhakkak kullanmanizi isteyecegim
kasabinizdan gömlek yagi diye istediginizde verecektir onu dograyip buzlugunuzda saklayin
et yemeklerinizde bir kahve kasigi ayri bir tat verecektir
karabiber ete cok yakisan bir baharat .olmassa olmazidir!
tuz az sivri olmalidir kavurmanin saglik probleminiz yoksa sayet
seker sirkenin asidini alcaktir eklememezlik yapmayiniz. gömlek yagi yeterlidir ama arzu ederseniz sayet tencereyi acinca yarim yemek kasigi tereyagini birakin icersine kremamsi tadi daha yogun olur
ikinci isittiginizda vazgecemeyeceginiz tatlolacak kendileri
altu üstü bir kavurma iste dostlar tarif bana ait
ama bencelisi böyle ;)
yorumlariniz icin simdiden tesekkür ederim
afiyet olsun dualara talibim dostlar
Değerli Melek ablacığım,
YanıtlaSilverdiğin tarif inan çok güzel ama daha güzeli, o kimsenin kolay kolay paylaşmayacağı yılların tecrübesini, "püf"leri bizlerle paylaşman.
ben şahsen sana çok teşekkür ederim.
bunları not alıyorum, inan benim için çok değerliler.
Ablacığım, kusuruma bakma ne olur. Çarşamba ve cuma günleri tüm gün kursta olduğum için, ancak bilgisayarın başına geçebildim.
YanıtlaSilGerçekten merak ettim ancuezi, Türkiyede büyük ihtimal aktarlarda bulunuyordur.
Unutmazsam İnşaAllah bir gün önünden geçerken sorayım.
Ellerine, o güzel yüreğine sağlık.
Yüreğimden hiç eksik olmayasın İnşaAllah.
Allah için çok seviyor bu deli kız seni.
Baki muhabbetlere İnşaAllah..
ama ben kavurmayı çok severim :))
YanıtlaSilçünkü ben et canavarıyım :))
ellerine sağlık ablam.........
ve aleyküm selam
YanıtlaSileline sağlık canım
ançuez nedir???
İştahlı biriyim her şeyi yerim,severim ama etin yeri,özellikle kavurmanın yeride ayrıdır benim için..
YanıtlaSilSanki o miss kokusu geldi burnuma ve inanılmaz canım çekti.:))
Canım ellerine,emeklerine sağlık.
Bu ayrıntılı fotoğraflamana ve tariflemene bayılıyorum.
Çooook öpüyorum.
Hamarat bayanın Hali başka oluyor, yetişemiyorum size, bu arada bende bloğuma beklerim bir ara:))
YanıtlaSilGörüntü harika, eminim lezzettide öyle olmuşur.
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacım, afiyet bal şeker olsun.
Çok lezzetli görünüyor. melihacığımın yazdığı gibi ayrıntılı yazma ve fotoğraflama şahane. Ellerinize sağlık..Sevgilerimle.
YanıtlaSilEt olunca akan sular durur.:) Ellerine canına sağlık...
YanıtlaSilBlog tasarımınız çok sade ve hoş kavurmada gayet leziz görünüyor ellerinize sağlık sevgiyle kalın..
YanıtlaSilselamun aleykum tarifinizi denedim ama tereyagi kullandim duduklu tencereme susuz koydum ama sizin gibi bir sonuc cikmadi yandilar
YanıtlaSilaleyküm selam .
Silöncelikle hakkinizi helal edin üzüldüm inanin
tereyagi yanmayi hizlandirmis olabilir ama cokda sorun olacagini düsünmüyorum
düdüklü tencerenizin türü etken olmus olma ihtimali yüksek
cok üzgünüm
selam ve dua ile
selamlar allah razi olsun
YanıtlaSilamin ecmain .dua ile
Sil