es selamü aleyküm canlar
hemen yanlizca tarif geliyor
&
malzeme
750 gr kusbasi kuzu eti
1 büyük kurusogan
2 sivri yesil biber
2 ortaboy kabuklari suyu cikarilmis domates
1 yemek kasigi tereyag
tuz karabiber
süslemek icin dogranmis maydanoz
sacimizi ocaga koyup iyice isitalim
tereyagini koyup hemen yanmadan etleri ilave edip
etleri yayalimüst üste gelmesin her yeri esit pissin
birkac kez karistirdiktan sonra
üzerine bir kapak kapatalim 15 dakika bu sekli ile pisirmeye birakalim
kapagini aldigimizda suyunu cekmis olmali
karistirarak yüksek ateste kavuralim birazcik daha,
birkac dakika olabilir bu süre
hemen üzerine dogradigimiz sogani ve biberleri ekleyelim
soganlar ve biberler kavrulmali yaklasik bes dakika yine
yüksek ateste
kabuklarini soyup suyunu cikardagimiz dogradigimiz domatesi ekleyelim .bir iki dakikada bu haliyle pismeli ama domatesler ezilmemeli
tuzunu karabiberi serpistirip ocaktan alalim bekletmeden ,
saciyla birlikte sofraya götürelim ama öncesinde yesilin en güzeline sahip olan maydonozu dograyip dualari serpistirelim yemegimizin üzerine maydonozlarla birlikte .
afiyet sifa ola dostlar bolca dua istiyorum
aleyküm selam.
YanıtlaSilnefis görünüyor ellerinize sağlık
of of of mükemmel görünüyor sanki kokusu burnuma geldi ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilOfff ama off:)benim gibi bir et severe olmadı şimdi bu can çektiren görünütü..
YanıtlaSilOruçluyum bugün ve nasıl canım çekti anlatamam:)
Canım ellerine sağlık.
Dualarımla seninle:)
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. Sevgiler :)
YanıtlaSilBu şahane yemek yiyenlere afiyet oluyorsa inşallah şifada olmuştur.
YanıtlaSilEllerinize sağlıkkk :)
Tam benlik bir yemek harika görünüyorrrr
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Afiyetler olsun. Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilElinize sağlık mis gibi olmuş:) sevgiler
YanıtlaSilAblam yine döktürmüşsün, harika olmuştur, ellerine sağlık:)
YanıtlaSilEllerine sağlık.Etçil birine böyle kavurma falan :)
YanıtlaSilYüce mevlam hepimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah
sevgiler
Ablam ellerine saglik olsun,yaninda lavas ekmegi ve ayran mis miss :)
YanıtlaSilsize afiyetler olsun,
Allah a emanet ol..
bir sac alamadım ya ihmal.nasıl lezzetlidir.Eline sağlık
YanıtlaSilcanim cekti:)...bir gün yaparim insAllah...
YanıtlaSilellerine saglik
Kuzu eti ne de çok lezzetlidir..:) Bizim gibi et severler hiç dayanamaz..:))
YanıtlaSilEllerine, canına sağlık..Afiyet şifa olsun size..
ay cok güzel bu ya sac kavurma dikkat ettim de induksion ocakta oluyormu sac ? olani bulsam alacam hemen ellerinize saglik selamlar
YanıtlaSilha bu arada bunu yazarken yaniimdaki zaat resmi gördü ooff off dedi yazayim dedim ;)
YanıtlaSilSac kavurma eşimin favori yemeklerinden biridir o nedenle de sık sık yaparım gerçekten çok güzel bir lezzettir.ellerinize sağlık....
YanıtlaSilKuzu etine bayilirimmmmmmmmmmmmm hele ki boyle sacda olana cok fazla bayilirim,ellerine saglik afiyet bal olsun,sifa olsun insallah! ;)
YanıtlaSilet sever olarak bayıldım elınıze sağlık
YanıtlaSil@yemekvehobi
YanıtlaSilhakkinizi helaledin dün aksam üzeri internetimde aksakliklar oldu sonrada kesildi cevap veremedim .
benim ocagim induksion ocak degil .
lakin induksion ocaklarda kullanilan bir parca vardir bilmem bilirmisiniz ocaga koydugunuz her elementin altina koyuyorsunuz ocaginiza uygun oluyor bir arastirayim ayriyeten ocaginiza uygun kap almak zorunda kalmazssiniz
sevgilerimle .